Dracula Fest: „Vă aştept, să nu-mi trageţi teapă”

Dracula-Fest-zapis

Participanţii la ediţia din acest an a Festivalului Naţional „Dracula Fest”, organizat sâmbătă, 20 august, la cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poenari, vor avea parte de atmosferă medievală şi spectacole tematice.
Dracula-Fest-04

Ei vor ajunge la cetate urcând cele 1.480 de trepte, amenajate pe versantul stâncos de la intrarea în defileul Argeşului.

„Începând cu ora 19,00, la baza scărilor care urcă la cetate, spectatorii vor primi programul evenimentului, o bocceluţă cu merinde şi apă, aşa cum a fost tratat şi domnitorul Vlad Ţepeş de către arefeni (…). Publicul va asista la un spectacol inedit, sus, la Cetatea Poenari” , se precizează într-un comunicat transmis vineri de Consiliul Judeţean Argeş, care organizează evenimentul în colaborare cu administraţia locală din comuna Arefu.

Dracula-Fest-01

Cei ce vor ajunge în cetate vor fi întâmpinaţi de un actor care va interpreta rolul lui Vlad Ţepeş.

„Seara va continua cu povestea fraţilor arefeni, evocarea Drumului Voievodului, recital de muzica medievală oferit de copiii de la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Piteşti, recital Bogdan Ion Mircea — cântece de munte, remember Florin Dumitru, artistul care câteva ediţii a urcat să cânte pe acoperişul Argeşului, degustarea cozonacilor gigant, recital folk cu Tică Lumânare, dansul focului cu Trupa Starfix — dansuri în jeturi de fum, lumini de lasere şi coloană sonoră specifică filmelor cu Dracula”, se mai arată în comunicat.

Dracula-Fest-02

Organizatorii îi sfătuiesc pe participanţii la spectacol să aibă asupra lor lanterne, pentru a putea coborî de la cetatea lui Vlad Ţepeş după lăsarea întunericului.

Accesul la cetate va fi liber, însă în limita spaţiului disponibil.

Dracula-Fest-03

„Dracula Fest”, ajuns la ediţia a opta, este inclus în programul „Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului”, ansamblu de manifestări cultural-artistice şi ştiinţifice care se desfăşoară în acest an între 10 august şi 3 septembrie.(Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Consiliul Judetean Arges)