O poziţie yoga l-a salvat miraculos, după ce a rămas blocat în mâlul unui iaz

Un bărbat din Australia a reuşit să supravieţuiască adoptând o poziţie din yoga după ce a rămas blocat timp de câteva ore în mâlul şi apa unui iaz în care a căzut accidental cu excavatorul, informează BBC.

Daniel Miller, în vârstă de 45 de ani, conducea utilajul de trei tone pe proprietatea sa, aflată într-o zonă izolată, la 300 de kilometri nord de Sydney, când marginea iazului a cedat, iar bărbatul s-a prăbuşit în groapa cu apă şi noroi.

Miller a declarat că a adoptat o poziţie de yoga, arcuindu-şi spatele pentru a putea respira mai uşor, până când un vecin aflat la jumătate de kilometru l-a auzit ţipând.

„Eram blocat şi a trebuit să-mi ţin capul sus, deasupra apei, cu ajutorul mâinilor. Cred că era poziţia cobra”, a declarat fermierul pentru Daily Telegraph din Sydney.

„Nu sunt yoghin, dar cred că se poate spune că yoga mi-a salvat viaţa. Asta şi voinţa de a supravieţui”, a mai spus el.

„După 15 minute mi-am dat seama că sunt blocat, mi-am pus mâinile între picioare şi am încercat să mă ridic dar m-am scufundat mai mult”, a declarat Miller pentru BBC. Acesta a povestit că după ce a adoptat poziţia din yoga ce l-a ajutat să îşi ţină fruntea şi nasul deasupra apei şi-a petrecut fiecare minut numărând până la 60 şi că s-a uitat la greieri şi libelule, iar la un moment dat chiar a râs.

Echipa de intervenţie sosită la faţa locului a declarat că drama bărbatului a durat două ore, însă soţia lui Daniel Miller a scris pe reţeaua Facebook că soţul său a stat blocat în iaz timp de cinci ore.

Mi-am spus că ar fi atât de tragic să fiu găsit mort în iaz de copiii întorşi de la şcoală şi de soţie”, a povestit el. „Soţia mea face yoga, am făcut şi eu cu ea, dar mi s-a părut plictisitor”, a recunoscut australianul.

Inspectorul-şef de poliţie Neil Stephens a declarat că la momentul în care a ajuns la faţa locului nu se vedeau decât nasul şi fruntea lui Miller.

„A fost extrem de norocos că a supravieţuit”, a spus acesta pentru Nine News.

Pentru a-l scoate afară pe bărbat pompierii au fost nevoiţi să dreneze o parte din apă şi din noroi.

„Felul în care şi-a arcuit spatele şi şi-a ţinut nasul afară din apă atâta vreme a fost incredibil”, a spus Steve Howard, căpitan în cadrul departamentului de pompieri salvatori Fire and Rescue New South Wales.

Miller a fost dus cu elicopterul la spitalul din Newcastle, unde a fost tratat de hipotermie şi răni minore la spate. (Text: Agerpres, Foto: captura video , Video: youtube.com)