Bucureştenii, invitaţi la o plimbare cu bicicleta, de Ziua Îndrăgostiţilor

Bucureştenii sunt aşteptaţi, marţi, 14 februarie, în Parcul Izvor, să participe la cea de-a cincea ediţie a evenimentului „Îndrăgostiţi de … bicicletă!!!”, organizat de asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni, care propune cicliştilor o plimbare prin centrul Capitalei.

Mihai Deneş, vicepreşedinte al organizaţiei, a declarat că, din cauza condiţiilor meteo, traseul iniţial, de 41 de kilometri, a fost scurtat, astfel că bicicliştii vor porni spre Piaţa Unirii, trecând pe la Universitate, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, parcurgând ulterior Șoseaua Kisellef şi Calea Victoriei.

Organizatorii au atras atenţia asupra faptului că este vorba despre o plimbare, nu un concurs. De altfel, Parcul Izvor este locul de întâlnire al unor ture organizate săptămânal de către asociaţie: luni — pentru începători, marţi — pentru cei care au început să dobândească experienţă, iar joi — pentru avansaţi.

„Este un eveniment care face parte dintre acţiunile prin care vrem să atragem atenţia asupra faptului că bicicleta este cea mai bună modalitate de a te deplasa într-o aglomerare urbană. Este modul prin care putem depăşi viteza medie, de exemplu, a transportului în comun, care acum este de aproximativ 13 km/h, faţă de deplasarea cu bicicleta, care în mod normal, în condiţiile actuale de trafic, este de 20-22 km/h”, a precizat Mihai Deneş.

Ora de întâlnire este 19,15, startul plimbării urmând să fie dat la ora 19,30. Organizatorii estimează o participare de 50 — 100 de persoane.

Mihai Deneş a menţionat că, în urma celei mai recente ninsori, pistele de biciclete au fost deszăpezite de firmele de salubritate, în condiţiile în care anterior pistele de pe Calea Victoriei au fost curăţate de aproximativ o sută de voluntari din partea asociaţiei.

„În urma demersurilor pe care le-am avut săptămânile trecute — după cum ştiţi, circa o sută de voluntari au deszăpezit singuri pista de pe Calea Victoriei—, Primăria Municipiului Bucureşti împreună cu firma de salubritate Romprest s-au mobilizat şi la ultima zăpadă au tratat cu seriozitate pistele de biciclete şi le-au deszăpezit. Semnalul nostru civic, începând de acum doi ani, pentru că de doi ani, după primele ninsori, ne curăţăm singuri pista, în sfârşit, a dat roade”, a spus el.

Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni are peste 8.000 de membri în toată ţara. Informaţii suplimentare despre eveniment, la: https://web.facebook.com/events/935818329851873/. (Text: Agerpres, Foto: road.cc)