Cântăreaţa Sheryl Crow a împlinit 55 de ani

Sheryl Suzanne Crow s-a născut la 11 februarie 1962, în Kennett, Missouri, SUA. A început să cânte la pian de la şase ani ani. A studiat la Kennett High School şi apoi la Universitatea din Missouri, Columbia, SUA.

În perioada în care era studentă, a început să cânte cu o formaţie locală, Cashmere. În 1986, după ce a absolvit studiile universitare, a început să lucreze ca profesoară de muzică la o şcoală elementară din St. Louis, dar curând s-a mutat în Los Angeles, unde a început să înregistreze jingle-uri publicitare şi să lucreze ca voce din back-up, potrivit site-ului www.thefamouspeople.com.

În perioada 1987-1989, a luat parte la ”Bad World Tour” al megastarului Michael Jackson, unde cânta ca backing vocal şi de multe ori cânta piesa ”I Just Can”t Stop Loving You” împreună cu Michael. A lucrat şi cu alţi artişti celebri, ca Belinda Carlisle, Tina Turner, the Rolling Stones sau Stevie Wonder.

A început să cânte în ”Cop Rock” a lui Steven Bochco în 1990. În acelaşi an a cântat ”Heal Somebody” de pe coloana sonoră a filmului ”Bright Angel” şi a înregistrat un duet numit ”I Would Do Anything” cu Kenny Loggins pe albumul ”Leap of Faith” al acestuia.

În 1993 a lansat albumul ei de debut, ”Tuesday Night Music Club”, iar single-ul ”All I Wanna Do” a devenit hit. Albumul s-a vândut în peste şapte milioane de exemplare în SUA şi Marea Britanie, aducându-i lui Sheryl Crow trei premii Grammy.

Al doilea album, numit ”Sheryl Crow”, a fost lansat în 1996 şi a fost răsplătit cu două premii Grammy, single-uri ca ”If It Makes You Happy” şi ”Home” devenind hituri. Un an mai târziu, a cântat ”Tomorrow Never Dies” pentru coloana sonoră a filmului din seria James Bond ”Tomorrow Never Dies”, piesa devenind un hit nominalizat la Grammy Award şi Golden Globe Award la categoria Cel mai original cântec.

”The Globe Sessions” a fost lansat în 1998 şi a câştigat un premiu Grammy, iar în 1999 Sheryl Crow şi-a făcut debutul în actorie jucând în filmul ”The Minus Man” şi a lansat ”Sheryl Crow and Friends: Live from Central Park”.

Al patrulea album de studio, ”C’mon, C’mon”, a fost lansat în 2002, iar single-ul ”Soak Up the Sun” a ajuns hit. Pentru acest album Sheryl Crow a primit un premiu Grammy.

În 2003 a fost lansată compilaţia ”The Very Best of Sheryl Crow” care cuprindea hiturile lansate de artistă şi single-ul ”Light In Your Eyes”. Un an mai târziu a lansat albumul de studio ”Wildflower”, care a urcat pe locul al doilea în topul Billboard.

Sheryl Crow a înregistrat melodia ”Real Gone” pentru filmul ”Cars” în 2006, an în care a fost diagnosticată cu cancer la sân. După o perioadă de radioterapie, a revenit pe scenă şi a susţinut un spectacol în Florida.

În 2007 a înregistrat piesa ”Here Comes the Sun” pentru coloana sonoră a filmului ”Bee Movie” şi a contribuit la cartea ”Crazy Sexy Cancer Tips” scrisă de Kris Carr, cu o prefaţă. În acelaşi an, a cântat ca backing vocal în cântecul ”Two” al lui Ryan Adams.

Al şaselea album, ”Detours”, înregistrat la ferma sa din Nashville, a fost lansat în 2008 şi a intrat pe locul doi în Billboard 200, iar în 2010 a urmat albumul ”100 Miles from Memphis”, cu single-ul ”Summer Day”. Anul următor a colaborat la albumul lui William Shatner numit ”Seeking Major Tom” şi a anunţat că va scrie muzica şi versurile pentru spectacolul de pe Broadway numit ”Diner”, regizat de Kathleen Marshall.

În 2013 a lansat albumul ”Feels Like Home”, care a intrat pe locul şapte în Billboard 200. Artista spunea despre acest album că este cel asupra căruia s-a concentrat cel mai mult, potrivit site-ului personal, www.sherylcrow.com.

De-a lungul carierei, Sheryl Crow a fost nominalizată la 32 de premii Grammy şi a câştigat nouă, având peste 50 de milioane de exemplare de albume vândute în întreaga lume. Este o persoană implicată în lupta împotriva violenţei asupra animalelor.

În 2017 va lansa albumul ”Be Myself”, potrivit site-ului artistei. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Sheryl Crow , Video: youtube.com)