Mulder şi Scully revin pe micile ecrane

Mulder-Scully

După 13 ani de la difuzarea ultimului capitol, postul FOX a dat undă verde reîntoarcerii pe micile ecrane a celebrului serial de science fiction „The X-Files” (Dosarele X), în format de miniserial cu şase noi episoade.

Postul a informat într-un comunicat că noile capitole vor fi regizate de creatorul şi de producătorul executiv al serialului, Chris Carter, şi îi va avea ca protagonişti pe David Duchovny şi Gillian Anderson, care îi vor interpreta din nou pe agenţii FBI Fox Mulder şi Dana Scully.

„A fost ca o pauză de 13 ani de publicitate”, a spus Carter, subliniind că „vestea bună este că lumea în acest răstimp a devenit şi mai ciudată şi este momentul perfect pentru a prezenta alte şase povestiri”. Dan Walden şi Gary Newman, preşedinţii Fox Television Group, au anunţat că filmările la noile episoade vor începe în vara aceasta.

Serialul „The X-Files”, câştigător a 16 premii Emmy şi a 5 Globuri de Aur, a fost lansat în septembrie de 1993 şi a avut 9 sezoane, devenind un succes în întreaga lume, în principal datorită carismei agenţilor Mulder şi Scully, care au investigat un nesfârşit număr de cazuri paranormale. (Text: Agerpres, Foto: static.tvtome.com, Video: youtube.com)