Ionuţ Iftimoaie a obţinut centura mondială în gala de retragere

Iftimoaie

Ionuţ Iftimoaie l-a învins pe spaniolul Jorge Loren, campionul mondial en titre, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 7 august, la meciul său de retragere, disputat în gala Superkombat din oraşul natal, Comăneşti, şi care a avut drept miză centura de campion mondial la categoria Super Cruiser (-95 kg).

Întâlnirea a fost urmărită de aproximativ 30.000 de spectatori, după estimările jandarmeriei, pe un ring instalat, în premiera în România, într-o poiană împrejmuită de pădure din preajma oraşului Comăneşti, cunoscuta localnicilor sub denumirea de Galion.

În meciul de retragere din activitatea sportivă de performanţă, Iftimoaie a suplinit superioritatea tehnică a adversarului printr-o implicare continuă în contacte directe, abordând o atitudine mai agresivă decât cea arătată de Loren. Cu lovituri foarte precise, în special în zona feţei, românul s-a detaşat uşor, chiar din prima repriză. În continuare, deşi Loren a încercat aplicarea unor procedee tehnice folosindu-se de piciorul drept, dar şi de genunchi, Iftimoaie a reuşit să le evite ori să le minimalizeze efectul printr-o deplasare continuă. Ca urmare, arbitrii-judecători l-au declarat în unanimitate învingător.

‘Sunt extrem de fericit. Trăiesc un moment ce ar putea fi trist, cel al retragerii, dar victoria în faţa lui Jorge Loren, un mare adversar, mă aduce într-o stare de euforie de parcă acum aş obţine prima mare victorie. Sunt mândru că le-am oferit concitadinilor mei această victorie, chiar în faţa privirilor lor. Este minunat să câştigi în faţa celor dragi. Poate de aceea şi trăiesc mai intens acest sentiment minunat al victoriei în faţa unui campion. Am dorit nespus ca amintirea retragerii să fie una care să încununeze activitatea mea de luptător K1. M-am pregătit mult să o obţin, am făcut sacrificii în ultimele luni, am şi fost ajutat de oamenii locului, care mi-au oferit condiţii de pregătire excepţionale. Aşa că totul a fost perfect pentru acest adio pe care îl iau de la lupta în ring. O noapte magică: în gala de retragere am reuşit, pentru prima dată, să obţin o centură de campion mondial”, a declarat Ionuţ Iftimoaie.

Iftimoaie01

La rândul său, Jorge Loren, după ce s-a îmbrăţişat cu învingătorul său, a declarat că şi-a dorit foarte mult să se impună ”în faţa unui public minunat”, dar ”Ionuţ Iftimoaie a fost de neoprit în această gală”.

”Era peste tot. Aşa că am trăit un meci intens, bărbătesc, în care victoria i-a fost acordată, cred eu, tocmai pentru tenacitatea şi dăruirea pe care nu am mai întâlnit-o la alţi adversari”, a mai spus Jorge Loren.

În vârsta de 37 de ani, Iftimoaie a luptat în ring de-a lungul carierei cu mari campioni de Superkombat ca Aleksandr Ustinov, Ray Sefo şi Freddy Kemayo.

Gala Superkombat de la Comăneşti a putut fi urmărită în direct ori înregistrată de telespectatori din 95 de ţări.(Text si foto: Agerpres)