Ce mănâncă soldaţii din fiecare ţară înainte de a merge la luptă?

alimente-soldati1

„Ce mănâncă soldaţii din fiecare ţară înainte de a merge la luptă?” este o întrebare la care oferă răspuns o originală colecţii de fotografii realizată de artistul Giulio Laccetti pentru Muzeul Desenului de la Triennale din Milano, scrie ziarul spaniol ABC.
alimente-soldati2

Imaginile, din care cotidianul reproduce câteva, surprind raţiile de hrană asigurate de ministerele forţelor armate din diferite state de pe glob. De exemplu, militarii din Ucraina sunt alimentaţi cu conserve de carne şi peşte, biscuiţi de mei şi supă de legume, iar cei din Rusia, cu pate de ficat, gulaş şi biscuiţi.

alimente-soldati3

În Estonia, meniul se compune, printre altele, din pâine integrală de secară, ciocolată cu fulgi de porumb şi supă de pui, în timp ce în Franţa, conţine conserve din carne de pasăre cu legume, biscuţi şi batoane de ciocolată.

Soldaţii thailandezi primesc unele dintre cele mai mici porţii de alimente, formate din orez, supă de peşte, carne şi fructe uscate.

alimente-soldati4

Fideli dietei mediteraneene, militarii spanioli se hrănesc cu supă instant, conserve de porc, precum şi cu salată. La care se adaugă şi gumă de mestecat, pentru asigurarea igienei dentare. (Text: Agerpres, Foto: abc.es)