Urzica – un miracol pentru organismul uman

urzici

Urzica este un aliment, dar reprezintă, în acelaşi timp, şi un medicament, având efecte miraculoase asupra organismului. Medicul Gheorghe Bunciu din Drobeta Turnu Severin, specializat în investigaţii cu biorezonanţă, recomandă bolnavilor care îi trec pragul unul dintre cele mai populare tratamente împotriva anemiilor, bronşitelor şi astmului: cură de o săptămână cu urzici.

Potrivit medicului, consumul de urzici înlătură bacteriile, accelerează metabolismul şi ajută şi la slăbit.

„Urzica este un miracol pentru organismul uman, mulţi o consideră alimentul omului sărac, fiindcă planta se găseşte pe toate drumurile, dar greşesc, întrucât urzica este, dacă vreţi, un aliment care poate rivaliza cu oricare altul din cele mai luxoase restaurante din Occident. Alături de spanac, ea contribuie la detoxifierea rapidă a organismului, eliminând toxinele acumulate de-a lungul sezonului rece”, explică dr. Bunciu.

El consideră că cea mai bună soluţie pentru a nu diminua valoarea nutritivă a urzicilor este folosirea lor în stare crudă, pentru că fierte acestea îşi pierd peste 60% dintre proprietăţi. „De aceea, urzica trebuie consumată crudă. O dietă repetată poate însănătoşi orice bolnav”, afirmă dr. Bunciu.

Medicul are şi o reţetă de succes, pe care o recomandă tuturor celor care vor să profite de beneficiile acestei plante.

„Se iau crenguţele şi frunzele culese, se spală şi se întind pe un platou. Se ia un făcăleţ şi se trece presat, de mai multe ori, peste acestea pentru a anihila ţepii minusculi. Se toacă precum varza şi se pune într-un castron. Tot acolo radem un măr roşu, cu coajă, peste care se adaugă o banană tăiată cubuleţe. Pentru a o aroma, peste compoziţie se pun frunzuliţe de busuioc. Se serveşte cu furculiţa sau lingura şi nu se adaugă sare sau oţet”, spune dr. Bunciu. (Text: Agerrpes, Foto: green-mom.com)