Un edil vrea să mute sediul primăriei… ca să scape de accidente de circulaţie şi de ghinioane

primaria-Bujoreni-Valcea

„Primăria blestemată”, cum este numit de localnici sediul administraţiei comunei Bujoreni, ar urma să fie mutată, din cauza poziţionării sale într-o curbă periculoasă pe E 81, nu mai puţin de 4 accidente mortale petrecându-se în ultimii ani chiar în faţa respectivei instituţii.

„Cred că suntem primăria dispusă în cea mai periculoasă zonă, cu trafic intens, chiar la capătul unei curbe periculoase, pe drumul cele mai tranzitat din România, DN7 sau E 81. Nu vă ascund că, pentru a traversa strada spre primărie, uneori se stă şi 10 minute. Nu se poate amenaja nicio trecere de pietoni şi nicio pasarelă, fiind vorba de o curbă cu o vizibilitate redusă şi cu trafic cu gabarit. În ultimii ani, 4 accidente mortale au avut loc chiar în faţa în sediului acestei instituţii, astfel încât poate purta cu prisosinţă renumele de primărie blestemată„, spune primarul Gheorghe Udubae.

Acesta a adăugat că a discutat şi IPJ Vâlcea şi cu CNADNR şi nu se poate asigura „o securitate a pietonilor în zonă”, dat fiind specificul drumului, o curbă deosebit de periculoasă în pantă, cu trei benzi.

„Mai mult, chiar în dreptul primăriei, cele două benzi de urcare dispar, rămânând doar o singură bandă pe sens. De altfel, toată localitatea suferă de pe urma faptului că se află pe cel mai tranzitat drum din România, toată comuna are dungă continuă dublă şi cei care stau pe partea opusă sensului pe care circulă trebuie să meargă câţiva km buni până să poată să se întoarcă”, a completat primarul din Bujoreni.

În ceea ce priveşte localul primăriei, edilul spune că a identificat o clădire dezafectată aflată într-o zonă liniştită, prevăzută cu parcare şi va începe demersurile pentru a renunţa la „acest local blestemat”.

De menţionat şi faptul că, în urmă cu două luni, fostul primar şi o mare parte din angajaţi au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie, ceea ce ar putea să contribuie la renumele de „primărie blestemată”. (Text: Agerpres, Foto: bibliotecivalcene.bjai.ro)