Paul Surugiu – Fuego, la prima sa expoziţie de pictură

Paul Surugiu,

Cântăreţul Paul Surugiu, cunoscut publicului ca Fuego, a vernisat, marţi, 31 mai, prima sa expoziţie de pictură denumită „Flori de rouă”.

Expoziţia reuneşte 40 de lucrări şi face parte din proiectul „Art by Fuego — Artă pentru suflet”, demarat de artist în urmă cu opt luni.

„Proiectul meu se cheamă ‘Artă pentru suflet’ şi vine în ajutorul legendelor României, artiştilor uitaţi care, din păcate, nu au posibilităţi extraordinare pentru supravieţuire. Sunt extrem de bucuros pentru că am realizat această expoziţie şi acest proiect care astăzi împlineşte opt luni. E un proiect care văd că se bucură de succes şi lucrul acesta mă inspiră să pot să merg mai departe. Am încercat prin puterile mele şi ale oamenilor care sunt în jurul meu ca prin acest proiect să ajutăm peste 50 de artişti. Eu cred că nu contează foarte mult sumele şi banii, contează faptul că trebuie să-i preţuim pe aceşti oameni care ne-au alinat copilăria şi ne-au făcut mai buni. Majoritatea fondurilor obţinute din vânzarea picturilor mele merg către marii artişti ai României, dar şi către tinerii artişti foarte talentaţi”, a declarat Paul Surugiu, la vernisajul expoziţiei.

El a afirmat că talentul artistic îl moşteneşte de la mama sa, ea fiind „pasionată de arta decorativă”.

Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român, a spus că este o bucurie să vadă că „un artist care cântă de mulţi ani îşi dedică o parte din timpul care îi mai rămâne pentru a picta”, demonstrând în acest fel că „sensibilitatea lui este multiplă”.

„Bucuria este că el dă un sens acestui talent oferindu-se celorlalţi. E foarte important să începem să ştim că datorăm multora, că nu e nevoie să fim doar noi ceva în viaţă dacă nu ştim să ne adresăm şi celorlalţi şi să-i ajutăm pe ceilalţi”, a subliniat Radu Boroianu.

Acesta i-a propus lui Paul Surugiu ca atunci când merge în străinătate pentru concerte să ia şi tablourile sale cu el pentru a le arăta şi românilor din afară.

La vernisaj au fost prezente numeroase personalităţi ale vieţii artistice şi culturale, printre aceştia numărându-se Irina Loghin, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Stela Enache, Marina Almăşan, Jolt Kerestely, Ozana Barabancea, Anca Pandrea.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 1 — 10 iunie, de luni până vineri, între orele 10,00 — 18,00, şi sâmbăta între orele 11,00 — 15,00.

În primele opt luni de la lansarea proiectului „Artă pentru suflet” au fost susţinute peste 40 de cazuri, printre acestea numărându-se mari nume ale artei româneşti şi din Republica Moldova precum Ilie Micolov, Lucky Marinescu, Cornel Constantiniu, Aimee Iacobescu, Anca Pandrea, Elisabeta Preda, Petru Demetru Popescu, Ioan Voicu, Gheorghe Urschi. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Paul Surugiu-Fuego)