„O noapte printre giganţi” debutează astăzi

Muzeul Antipa

Programul „O noapte printre giganţi”, derulat de Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, debutează în acest an pe 10 iunie şi, ca de fiecare dată, copiii se pot înscrie la oricare dintre ediţiile din perioada verii – 24 iunie, 8 iulie, 22 iulie, 5 august, 26 august, 9 septembrie, 16 septembrie.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Antipa,  copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani sunt invitaţi să petreacă o noapte memorabilă printre cele mai mari mamifere care au existat vreodată pe Pământ.

„Micii temerari vor avea cu siguranţă o experienţă de neuitat petrecându-şi noaptea în expunerea permanentă a muzeului, alături de Deinotherium gigantissimum, un strămoş al elefanţilor de astăzi, unul dintre cele mai valoroase exponate ale muzeului”, afirmă directorul instituţiei, dr. Luis Ovidiu Popa, citat în comunicat.

În prima parte a serii, cei mici vor face un tur al muzeului, asigurându-se că toate exponatele din diorame au parte de un somn liniştit, apoi vor viziona filme documentare despre viaţa fascinantă a animalelor.

Sosirea copiilor este stabilită pentru ora 21,00, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu ora 8,30, după ce micuţii au luat micul dejun.

Înscrierea participanţilor se face în limita a 20 de locuri, pe adresa de email: info@antipa.ro sau la numărul de telefon 021.305.60.31, costurile de participare fiind de 200 lei/copil; 300 lei/doi fraţi; 400 lei/trei fraţi, informează comunicatul. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”)