Google prezintă Spot – „câinele robot” pentru teren accidentat

Spot-robot

Compania robotică Boston Dynamics, achiziţionată în decembrie de Google, a făcut mai multe tentative de a crea o generaţie de roboţi care să se adapteze suprafeţelor de teren accidentat, informează site-ul Portaltic.

În această perioadă de timp, Boston Dynamics nu a dezvăluit prea multe informaţii despre ceea ce dezvoltă în laboratoarele din Waltham, Massachusetts (SUA). Însă datorită unui videoclip postat pe Youtube s-a putut vedea la ce lucrează compania aflată în proprietatea Google.

Spot-robot1

Este vorba de un nou robot, Spot, capabil să exploreze un relief accidentat şi să se deplaseze pe un teren plin de obstacole. Cântăreşte 72 de kilograme şi are o capacitate electrică ce îi permite să funcţioneze atât în spaţii închise cât şi în aer liber şi să se adapteze cât mai bine la mediu.

Robotul poate să meargă, să urce scările, să alerge, să escaladeze orice suprafaţă de teren şi chiar să-şi recapete echilibrul atunci când este împins sau lovit cu piciorul.

Spot poate fi considerat o versiune îmbunătăţită a predecesorului său ‘Big Dog,’ având în vedere că pare capabil să se deplaseze cu mai multă agilitate şi viteză şi să opereze atât în spaţii închise cât şi deschise. (Text: Agerpres, Foto: captură video Youtube.com/Boston Dynamics, Video: youtube.com/Boston Dynamics)