Ţeapă cu joburi în Italia

012

Bună dimineaţa! sau Salut!… dacă v-aţi trezit mai târziu. Eu sunt ceva mai matinal. Organul e la datorie!

Sunt GARCEA Simon (mi-au greşit prenumele la naştere, eram foarte sexy şi au crezut că aş putea fi Simona), aproape şef al Poliţiei Cluj, oficial încă purtător de vorbe.

Am dat pe goarnă o informaţie extraordinară: „Cum poţi fi înşelat când cauţi un loc de muncă în Italia”. Fără semnul întrebării, ca să reţineţi, presari nenorociţi, că aşa e corect!!!

Am informat toată media clujeană şi naţională că „84 de persoane au fost induse în eroare cu privire la găsirea unui loc de muncă în Italia”. Asta cu 84 e de la mine, rămâne între noi! Mi-a sugerat soţia că nu e bine să fie sumă rotundă. Ea a propus: „hai un 69”. Eu am zis: „Nu! 99, ca la CareFur”. Am negociat cât am negociat… şi am ajuns la 84.

Să revenim la comunicatul care o să mă facă şef al poliţiei (a ajuns Boc şef de Guvern, ce dracu!): „În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au identificat o femeie, de 43 de ani, din comuna clujeana Chinteni, care a înşelat mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate”.

Şi asta cu 43 de ani e „la oha”! I-am spus (încă) şefului că nu sună bine 40 sau 45 de ani. Şi a zis: «ce băiat deştept eşti, băi Simon Garcea. La 40, nu ne crede presa. Dar la 43, sigur pune botu’».

Touche! Aşa se spune, nu?!

Deja mă aştept să mă cheme comandantul să mă numească şef. Nu că am trimis comunicatul – ce dracu! Suntem profesionişti! Ci pentru că eu am depistat firma cu golăniile. Vreţi să ştiţi cum? Hai să vă spun.

Acu vreo săptămână, am avut acest dialog cu nevastă-mea:

– Băi Simon, cât dracu te mai ţin din leafa mea?

– Cum adică? Aduc şi eu nişte bani în casă.

– Daaaaa… Vezi că sunt nişte oferte pentru Italia, caută de-alde tine. Cică oferă 1.000 de euro pe lună.

Şi, uite-aşa, am ajuns la firma cu pricina. Am plătit 400 de euro, şi eu zic(eam) că se merită. Mi-au dat viză de Italia, plus bilet de avion, mi-au completat un chestionar (eu nu prea m-am priceput, că era în germană sau aşa ceva) şi mi-au dat şi o şapca cu „Forza Italia”. Chiar mă gândeam că mă duc la meciurile lui Chivu de la Inter. Nu mai joacă la Inter? Încercaţi să mă păcăliţi, nu?!

Problema a fost la aeroport. Doamna de la firmă nu a mai venit şi biletul pe care l-am primit cică era fals. Eu nu cred. Că era pe hârtie lucioasă şi scria specimen pe el!

Deşi sunt convins că doamna respectivă o să mă mai sune (nu are mai mult de 35 de ani, rămâne între noi!), nevastă-mea mi-a zis: „Prostule, ai luat o m..e! Hai să nu pari cum eşti. Le spui şefilor tăi, inteligenţi ca şi tine, că ai fost «sub acoperire» şi ai depistat o fraudă”.

Şi, uite-aşa, am semnalat ţeapa cu „doamna de 43 de ani”. Nu ştiu cum o cheamă şi nici dacă are vreo firmă (de aia nici nu am scris în comunicatul de presă), noi îi spuneam „Doamna Cici”. Unii îi spuneau „Pisi”, dar eu nu mi-am permis.

Dar să nu spuneţi la nimeni, da? Că şi eu, când ajung şef al Poliţiei Cluj (ca mâine-poimâne), vă voi fi recunoscător!

(Acest text se vrea a fi un pamflet şi este asumat de Dan SCARLAT; Caricatura: GIP)