Metallica va lansa primul său album în 8 ani

Metallica

Metallica, unul din cele mai cunoscute grupuri de heavy-metal din lume, a anunţat joi lansarea în luna noiembrie a primului său album în opt ani, relatează AFP.

Cu titlul original de „Hardwired…To self-destruct”, acesta îi va urma albumului „Death Magnetic!”, lansat în 2008, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a formaţiei de rockeri.

„Știm că ne-a luat ceva timp, dar suntem mândri să prezentăm ‘Hardwired…To self-destruct’, noul album de studio al grupului Metallica, îndelung aşteptat”, scrie în comunicat.

Al 11-lea album de studio al cvartetului format din cântăreţul James Hetfield, bateristul Lars Ulrich, chitaristul Kirk Hammett şi basistul Robert Trujillo va apărea pe piaţă în 18 noiembrie şi va avea două discuri cu 12 titluri care rămân în tematica ansamblului discografiei Metallica: „Here comes revenge”, „Murder One” sau „Spit out the bone”.

James Hetfield şi Lars Ulrich, fondatorii grupului, au produs albumul cu Greg Fidelman, care a colaborat deja cu formaţia, precum şi cu alte grupuri ca Red Hot Chili Peppers sau Slayer. Prima piesă este deja disponibilă pe internet, fiind însoţită de un videoclip alb-negru.

Unul din grupurile cu cel mai mare succes comercial din istoria muzicală, Metallica s-a format în 1981 la Los Angeles. Încă de la primul album, „Kill Em All”, s-au bucurat de succes la scară internaţională, iar cel de-al treilea album al lor, „Master of Puppets”, lansat în 1986, figurează în Top 30 al celor mai mari vânzări.

În 35 de ani de carieră, formaţia a vândut zeci de milioane de albume în lumea întreagă şi a primit opt premii Grammy, cele mai importante recompense ale industriei muzicale americane, încheie AFP. (Text: Agerpres, Foto: faceboo.com/Metallica, Video: youtube.com)