Zucchero, două concerte în România

Zucchero

Artistul italian Zucchero va susţine două concerte în România, la Cluj şi la Bucureşti, pe 12 şi 14 noiembrie.

„Încă din anul 1970, Zucchero a intrat în atenţia publicului larg prin hituri pe care este imposibil să nu le fi ascultat vreodată: „Baila Morena”, „Senza una donna”, „Il volo”, „Diamante” etc. În urmă cu două luni, artistul italian a lansat noul lui album „Black Cat”, pe care urmează să-l promoveze în această toamnă în cadrul unui turneu, prin 30 de oraşe mari din Europa, plus alte 10 concerte doar la Verona. În ultima parte a turneului european, Zucchero ajunge şi în România, la Sala Polivalentă din Cluj pe 12 noiembrie şi la Sala Palatului din Bucureşti pe 14 noiembrie 2016″, se arată într-un comunicat remis, luni,  4 iulie, de organizatorii evenimentului.

Zucchero a revoluţionat muzica italiană, introducând blues-ul în ţara sa, apoi făcând din rock-ul italian un punct de reper important în Europa.

Albumul „Black Cat” ocupă deja primele poziţii în topurile muzicale din Italia, Austria şi Elveţia, mai ales că pe el există şi colaborări cu artişti din noul val, precum Avicii, pentru piesa „Ten more days”, dar şi cu Bono, pentru „Streets of Surrender”.

Zucchero, pe numele lui real Adelmo Fornaciari, a reuşit de-a lungul carierei de peste patru decenii să cucerească lumea întreagă şi să vândă peste 50 de milioane de albume, devenind astfel unul dintre cei mai bine vânduţi cântăreţi italieni. Printre alţii, el a colaborat cu Luciano Pavarotti, Elton John, Bono, Andrea Bocelli, Joe Cocker şi Ray Charles. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Zucchero Fornaciari)