Zodia SĂGETĂTOR (22 noiembrie – 21 decembrie)

 width=

Zodia Săgetător, din zodiacul clasic european, reprezintă a 9-a zodie pe cercul zodiacal (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 22 noiembrie, încheindu-se pe 21 decembrie.

Zodia Săgetător este o zodie masculină de foc, predominant activă, guvernată de planeta Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul solar. Jupiter conferă nativilor înţelepciune, generozitate, spiritualitate, altruism, un puternic spirit filosofic, demnitate şi noroc.

Simbolul Săgetătorului este Arcaşul, reprezentat de figura, binecunoscută în mitologie, a centaurului, o fiinţă jumătate om, jumătate cal. Centaurul ilustrează natura duală a nativului din Săgetător: cea animală, instinctuală, dornică de libertate, dar încadrată ritmurilor naturale ale naturii şi partea umană, cea care poartă de fapt emblema zodiei (tipurile elevate sunt cele care definesc sensul spiritual al unei zodii).

 • Piatra mistică – turcoaz
 • Ziua norocoasă – joi
 • Numerele norocoase – 3 şi 5
 • Culori norocoase – albastru
 • Simţul cel mai dezvoltat – văzul

Alimentele benefice: are nevoie de proteine si vitamine, de carne şi alimente energizante, alimente reci, ficat, alimente oferite de natură: legume, fructe, zarzavaturi, vânat, peşte, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, portocale, cafea.

Nativul din Săgetător este posesorul unei adevărate înnobilări intelectuale şi are o extraordinară dorinţă de deschidere către lume şi mondenitate. Este atras de valorile înalte, profund morale şi este convins că oamenii îşi pot depăşi condiţia prin educaţie. Are o natură profund generoasă, nu poate gândi rău şi poate tocmai de aceea îşi atrage şansele de partea sa şi trece drept o fiinţă norocoasă.

Relaţiile cu ceilalţi semeni reprezintă „cheia de boltă” a existenţei sale, nativul din Săgetător fiind „croit astral” să trăiască în colectivitate şi în tumultul ei, indiferent de consecinţe. Singurătatea îi repugnă. Este atras de spaţiile largi, noi, vaste, atât în plan fizic, cât şi în plan mental. Îi place să exploreze, să călătorească, să descopere. Mobilitatea gândirii este dublată de o viteză de reacţie pe măsură.

Îndrăzneţ, nativul din Săgetător nu intră, totuşi, decât rareori în competiţie. Preferă să o evite diplomatic, pentru că nu înţelege să concureze, ci să colaboreze. El dă sens cuvântului prietenie. Este o persoană credincioasă şi doritoare de adevăr şi dreptate. Are o mare putere de influenţă asupra celor din jur, argumentaţia adusă într-o discuţie fiind clară şi convingătoare Un adevăr spus de un Săgetător are mare greutate, mai ales dacă este spus cu tact şi diplomaţie.

Viaţa nativului din Săgetător este presărată cu tot felul de obstacole, dar energia de care dispune îl ajută să le depăşească. În general, este un om norocos, dar trebuie să dea dovadă de prudenţă şi perseverenţă.

Bărbatul Săgetător este în general un tip extrovertit, jovial, generos, amuzant. Este genul de bărbat sportiv şi sigur pe el în tot ceea ce face. Este o fire independentă, liberă de orice constrângere. Tipul introvertit poate fi destul de conformist şi nu pune în discuţie structura societăţii în care trăieşte. Faţă de copiii săi, bărbatul Săgetător are un comportament ciudat. Când aceştia sunt mici, aproape că nu există pentru el. Devine însă idolul lor când copiii încep să-i pună întrebări, să-şi manifeste inteligenţa. Este încântat să le povestească, să-i instruiască, să-i îndrume. Este ascultat şi iubit de copii şi aceştia nu vor să-l supere pe cel care îi tratează de la egal la egal.

Femeia Săgetător câştigă cu uşurinţă admiratori datorită popularităţii sale spontane. Această mândră amazoană, sigură pe ea şi pe săgeţile ei, este cea mai îndrăgostită femeie din zodiac. Ca soţie, va încerca să rezolve rapid treburile casei, pentru a avea cât mai mult timp pentru activităţi extracasnice. Îi place să fie în mijlocul evenimentelor, al oamenilor. Ca mamă, are răbdare cu copiii săi. Are talent de pedagog şi mai puţin de supraveghetor.

Copiii născuţi în zodia Săgetător sunt foarte veseli, dinamici, cu un farmec deosebit. Nu le plac constrângerile legate de educaţie, sunt zburdalnici şi schimbători. Trebuie trataţi cu mult tact, o educaţie prea severă putând să le înăsprească caracterul, eliminând aspectele pozitive. Le place mult să înveţe, informaţiile fiind pentru ei binevenite indiferent de domeniu. Performanţele în ceea ce priveşte studiul evoluează în funcţie de libertatea pe care o au şi de satisfacerea gustului lor pentru aventură.

 Compatibilitate cu alte zodii

 • Excelentă (100%) – Săgetător, Berbec, Leu
 • Bună (80%) – Vărsător, Balanţă
 • Delicată, riscantă (60%) – Peşti, Fecioară
 • Dificilă, dar interesantă (50%) – Gemeni
 • Dificilă, cu datorii karmice (20%) – Rac, Taur
 • Nerecomandabil (10%) – Capricorn, Scorpion
 • Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Săgetător: Nostradamus, Ludwig van Beethoven, Benedict Spinoza, Toulouse-Lautrec, Winston Churchill, Charles De Gaulle, Walt Disney, Olivia Cole, Frank Sinatra, Brad Pitt, Gianni Versace, Tina Turner, Jane Fonda, Rudyard Kipling, Aleksandr Soljeniţîn, Rainer-Maria Rilke, William Blake, Jacques Chirac, Jeff Bridges, Alain Tanner, Nicole Appleton, Spencer Williams.

Personalităţi din România născute în zodia Săgetător: Dan Marţian, Ionel Pop, Victor Iliu, Nicolae Tăutu, Dorina Şortan, Mihail Drumeş, Ivan Patzaichin, Grigore Antipa, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Colea Răutu, Mariana Nicolesco, Traian T. Coşovei, Nicolae Labiş, Mitică Popescu, Cătălin Botezatu, Ştefan Hruşcă, Leopoldina Bălănuţă, Aura Urziceanu, Ioan Luchian Mihalea, Marian Râlea. (Text: Agerpres)

ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SĂGETĂTOR