Zodia LEU (23 iulie – 22 august)

zodia-leu-640x360

Zodia Leului este a 5-a pe cercul zodiacal european (care cuprinde 12 zodii) cu începere din 23 iulie, încheindu-se pe 22 august. Este o zodie masculină de foc, guvernată de Soare, planeta care sporeşte autoritatea, voinţa, hotărârea, vitalitatea, afectivitatea, şansa şi norocul în viaţă, entuziasmul şi generozitatea, dar şi orgoliul, vanitatea, mândria, furia, egoismul şi extravaganţa.

Nativul din zodia Leu este încrezător în propriile forţe, mândru, generos. Atât femeile, cât şi bărbaţii născuţi în zodia Leu sunt persoane plăcute, sincere, naive uneori. Posedă un deosebit simţ şi gust al ascensiunii, străin însă de orice meschinărie sau josnicie. Nobleţea sufletească şi un profund sentiment al justiţiei îi aşează deasupra tuturor josniciilor vieţii. Are o mare nevoie de respect.

Este ambiţios şi creativ. Leul are orgoliu, dar nu un orgoliu mărunt. În el poţi avea cel mai devotat prieten sau partener, cel mai fidel camarad şi sfătuitor, dar şi un duşman generos. Furia lui este spontană şi se datorează firii impulsive, dar trece repede.

A vrea este principala caracteristică a nativilor din Leu, puterea voinţei fiind forţa care îi conduce şi îi dinamizează. Cel mai mare defect îl constituie spiritul absolutist de dominare, care nu se manifestă niciodată brutal, prin forţă, ci prin persuasiune. Sentimentele sale puternice îl pot duce la speculaţii şi aventură. Poate fi egoist.

Piatra mistică: diamant, rubin
Ziua norocoasă: duminica
Numerele norocoase: 8, 9
Culori norocoase: roşu, portocaliu
Simţul cel mai dezvoltat: văzul

Alimentele benefice: cafea, vânat, alimente de culoare galbenă şi portocalie: ouă, morcovi, cartofi, mere, gutui, pere, portocale, smochine, lămâi, porumb, muştar, scorţişoară, ceapă, usturoi, migdale, pepene galben, portocale, mălai, vanilie, caise, piersici.

Bărbatul Leu este greu de ghicit cu adevărat, el fiind generos sau periculos, bun sau egoist, idealist sau cusurgiu. El este câte puţin din toate acestea. Simte nevoia de a prelua comanda, dar şi nevoia de a fi iubit de cei pe care-i conduce. Teama lui cea mai acută este teama de eşec, de insucces, aceasta fiind cauza reală a vulnerabilităţii şi vanităţii sale.

Bărbatul Leu este romantic şi generos, iar una dintre modalităţile prin care-şi demonstrează generozitatea este de a-şi copleşi iubita cu daruri. El adoră dragostea şi adoră să fie îndrăgostit. Îi plac lucrurile strălucitoare, neobişnuite şi are tendinţa de a fugi de obişnuit, care îl plictiseşte. Poate tolera multe defecte ale femeii pe care o iubeşte, însă nu va accepta niciodată să fie dominat, jignit sau subapreciat.

Femeia Leu îşi iubeşte cu ardoare copiii, dar fiind prea independentă nu are răbdarea necesară să se ocupe tot timpul de ei. Femeia Leu are nevoie de o profesie care să-i dea satisfacţii, să-i asigure măcar în parte nevoia de independenţă. Se înconjoară de grupuri mici de prieteni, din care îşi construieşte o lume ideală. Pe cât de apropiată este cu prietenii, pe atât de rezervată este cu străinii. În general, relaţiile ei cu oamenii se bazează pe instinct.

Femeia Leu va juca întotdeauna cu succes rolul marilor iubiri sau al artistei neînţelese, de la ipostaza de mamă devotată până la aceea de amantă ideală. Pasională, frumoasă, solară, strălucitoare, intuitivă, plină de creativitate şi adesea cu o imaginaţie erotică nebănuită, femeia Leu poate deveni ţinta oricărui bărbat care vrea să facă impresie bună în rândul aristocraţiei timpului având la braţ un personaj aranjat după ultimul răcnet şi de o regalitate somptuoasă. Leoaica nu este o floare de seră, este o floare a soarelui.

Probabil că este foarte populară, fiind liderul social al grupului ei, domnind ca o regină, cu o căldură dezarmantă şi cu un surâs extraordinar de frumos. Natura este extrem de generoasă cu ea, înzestrând-o cu vivacitate, inteligenţă, graţie, frumuseţe şi senzualitate, cât pentru trei femei şi ceva pe deasupra.

Copilul Leu este vesel, exuberant, foarte activ, îşi ascunde cu abilitate emotivitatea şi teama că ceilalţi s-ar putea îndoi de calităţile sale. Sensibili, mândri şi uneori un pic orgolioşi, copiii Leu par să fie foarte curajoşi, însă de fapt ei sunt chiar vulnerabili din punct de vedere emoţional.

Este inutil ca părinţii să încerce să-l educe folosind forţa, pentru că se va încăpăţâna şi mai mult în convingerile sale şi atunci dintr-un copil drăguţ şi afectuos se va transforma într-un rebel de nestăpânit. Dacă este înconjurat de afecţiune şi tratat cu înţelegerea pe care crede el că o merită are toate şansele să-şi pună în valoare calităţile. Copilul trebuie să înveţe şi să împartă atenţia cu altcineva.

Compatibilitate cu alte zodii

Excelentă (100%) – Leu, Berbec, Săgetător
Bună (80%) – Balanţă, Gemeni
Delicată, riscantă (60%) – Scorpion, Taur
Dificilă, dar interesantă (50%) – Vărsător
Dificilă, cu datorii karmice (20%) – Peşti, Capricorn
Nerecomandabil (10%) – Fecioară, Rac

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Leu: Napoleon Bonaparte, Henry Ford, Fidel Castro, Neil Armstrong, Frank Wedekind, Pedro Passos Coelho, Kevin Spacey, Elias Canetti, Bill Clinton, Peter O’Toole, Madonna, Jacqueline Kennedy, Benito Mussolini, George Bernard Show, Alfred Hitchock, Aenne Burda, Sandra Bullock, Hugo Rafael Chavez, Louis de Funes, Anne Klein, Paul Claudel, Andy Warhol, Michael Anderson Jr. John Heathcoat, Rod Laver, Whitney Houston, James Baldwin, Joyce Sims, Michael Kors, Joe Jackson, Earvin ”Magic” Johnson.

Personalităţi din România născute în zodia Leu: Mişu Fotino, Mihai Codreanu, Cezar Baltag, Constantin Corduneanu, Dan Condurache, Varujan Vosganian, Vasile Blaga, Victor Babeş, Carmen Stănescu, Marius Tucă, Nicu Constantin, Mircea Baniciu, Gellu Naum, Tudor Gheorghe, Horaţiu Mălăiele, Valeria Seciu, Stere Gulea, Marcel Iureş, Cezara Dafinescu, Paul Daian, Rodica Popescu-Bitănescu, Cezar Ivănescu, Horia Gârbea. (Text: Agerpres, Foto: desktopaper.com)

ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia LEU