Windows 10 va permite identificarea biometrică

identificare-biometrica

Viitorul sistem de operare Windows 10 va da posibilitatea conectării fără parolă, folosind tehnologii biometrice, cum ar fi recunoaşterea facială, a anunţat Microsoft, preluat de AFP. Compania a precizat că sistemul Windows Hello va permite identificarea biometrică, reducând astfel utilizarea parolelor, care pot fi piratate.

Acest lucru înseamnă „utilizarea feţei, a irisului sau a amprentei digitale pentru accesul la dispozitiv”, a spus pe un blog Joe Belfiore, preşedinte al Microsoft.

„Numai voi şi aparatul vostru sunteţi cheia experienţei Windows, cu aplicaţiile, datele şi chiar site-urile internet şi serviciile sale, nu o combinaţie de litere şi cifre alese la întâmplare, care pot fi uşor uitate, piratate sau scrise pe o hârtie prinsă pe perete”, a adăugat Belfiore. Iniţiativa apare după numeroase cazuri de piratări informatice ale bazelor de date, uneori de mare amploare, care pot duce la furturi de identitate sau la alte delicte.

Windows 10 este în prezent în etapa testării pe calculatoare şi aparate mobile şi nu a fost avansată nicio dată pentru lansarea sa. Apple şi Samsung şi-au echipat deja unele smartphone-uri cu dispozitive de citire a amprentelor digitale şi biometria este în faza de dezvoltare pentru alte produse şi servicii. (Text: Agerpres, Foto: smartcompany.com.au)