Veveriţele din Bistriţa se pregătesc de Paşti

casuta-veverite

Căsuţa veveriţelor pe care primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat că doreşte să o monteze în parcul din centrul oraşului, va fi gata săptămâna viitoare, iar micile vietăţi, cumpărate de asemenea cu bani publici, vor putea fi văzute de către bistriţeni în parc până de Paşti.

Primarul municipiului a declarat că voliera în care vor locui veveriţele este executată de o firmă din municipiu, al cărei nume nu a dorit să îl facă public.

„E o firmă care lucrează cu comandă, dar nu aş vrea să înceapă să umble lumea pe acolo, să verifice. E în zona industrială a municipiului Bistriţa, acolo se face. Când vor termina, peste o săptămână, o să spun: uite, asta e firma”, a spus Ovidiu Creţu.

Potrivit datelor comunicate de Direcţia Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistriţa, contractul pentru realizarea căsuţei veveriţelor este în valoare de 17.166 lei, cu TVA, la care se adaugă contractul pentru cumpărarea a şase veveriţe, la preţul de 450 de lei bucata.

Însumate, cheltuielile pentru căsuţa veveriţelor se ridică la aproximativ 20.000 lei (echivalentul a circa 4.450 euro), cu doar 1.100 lei mai puţin decât suma alocată prin bugetul votat de Consiliul Local în urmă cu două luni.

Veveriţele vor rămâne închise în volieră până se vor obişnui cu noua lor casă şi se vor înmulţi, iar apoi vor fi lăsate libere, pentru a se putea căţăra în copacii din parc.

Întrebat de ce este nevoie să fie populat parcul municipal cu veveriţe, câtă vreme acolo există deja astfel de exemplare, edilul bistriţean a declarat, în data de 2 februarie, că veveriţele s-au întors în pădure, deşi municipalitatea a avut grijă până acum să monteze o casuţă din lemn pentru ele şi să le alimenteze cu nuci.

„Populăm, pentru că veveriţele existente am încercat de când am terminat parcul să le alimentăm cu nuci, dar totuşi nu vin să se stabilizeze, au găsit locul prin care să fugă înapoi în pădure. Aici, dacă aducem veveriţele acestea şi le înmulţim în voliera respectivă, ele vor popula parcul. Când o să vă duceţi în parc, o sa vedeţi veveriţe umblând pe jos, printre oameni”, a afirmat Creţu. (Text: Agerpres, Foto: pinterest.com)