Veveriţa Dina a ieşit de la iernat, s-a redeschis Parcul de Aventură din Alba Iulia

Dynamis-Alba-Iulia-04Parcul de Aventură din Alba Iulia, un proiect implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia în parteneriat cu autorităţile locale, a fost redeschis luni, 18 aprilie, pentru iubitorii de sport şi adrenalină, urmând ca în această săptămână să găzduiască câteva sute de elevi de la liceele din Alba în cadrul programului ‘Școala Altfel’.

‘Ca în fiecare an, deschiderea oficială are loc doar după ce mascota parcului — veveriţa Dina — a ieşit de la iernat şi împreună cu celelalte veveriţe care populează pădurea din zonă au început să se joace la soare şi să caute mâncare. An de an, Dina şi mica sa familie de veveriţe sunt un adevărat ‘ceasornic’ care anunţă când poate fi deschis şi când trebuie închis Parcul de Aventură din Alba Iulia’, se menţionează într-un comunicat transmis de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă.

Dynamis-Alba-Iulia-03

Potrivit sursei citate, parcul poate fi o alegere perfectă atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, deoarece oferă trasee cu grade diferite de dificultate.

‘Este o evadare în natură, dar şi o provocare pentru cei care vor să îşi învingă anumite temeri sau doar să facă mişcare într-un mod inedit. Celor care au fost deja în parc le spunem că în acest sezon le pregătim noi surprize, începând de la un traseu nou şi până la o platformă de observaţie amplasată la înălţime, pe care vom construi un atelier de astronomie’, a spus, potrivit sursei citate, coordonatorul Centrului de Training Dynamis, Bianca Elena Mărginean.

Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni, care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau căţărare. Se regăsesc, astfel, aici poduri din bârne mobile, poduri din corzi şi cabluri, pod vietnamez mobil, tiroliene, panouri de căţărat, bârne cu trepte mobile etc. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi care corespund standardelor europene.

În Parcul de Aventură au fost construite şi opt căsuţe din lemn, cu o capacitate de patru locuri fiecare, existând posibilitatea de cazare a unui număr de 32 de copii.

Dynamis-Alba-Iulia-02

Un proiect unic în cadrul Patriarhiei Ortodoxe Române, Parcul de Aventură ‘Dynamis‘ a fost amenajat în perioada 2012 — 2013 pe Dealul Mamut din Alba Iulia, în apropiere de Parcul Dendrologic. El are o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, teren concesionat pe o perioadă de 15 ani.

El poate fi folosit atât de cei care doresc momente de relaxare şi distracţie, însă este folosit şi pentru derularea unor ateliere educaţionale menite să dezvolte personalitatea copiilor din centrele educaţionale sau ocrotiţi în reţeaua socială a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă.

Dynamis-Alba-Iulia-01

Parcul de Aventură este deschis zilnic, între orele 10,00 şi 17,00, iar sâmbăta şi duminica între orele 10,00 şi 19,00. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Parcul de Aventură Dynamis)