Versiunea Google Earth Pro poate fi descărcată gratuit

google_earth

Google va pune la dispoziţia utilizatorilor de internet cu titlu gratuit serviciul său de hărţi Google Earth Pro, anunţă agenţia DPA. Pentru a putea fi utilizat programul Google Earth Pro avea un cost de aproximativ 400 de dolari pe an, însă în prezent compania americană a anunţat că poate fi descărcat gratuit de orice utilizator.

Comparativ cu versiunea de bază Google Earth, Google Earth Pro oferă funcţii suplimentare pentru utilizatori precum imprimarea unor fotografii la rezoluţii înalte şi măsurarea 3D a clădirilor prezente în hărţile respective.

De asemenea versiunea Google Earth Pro permite înregistrarea video la calitate high-definition a incursiunilor turistice virtuale în orice colţ al planetei, a unor obiective turistice istorice sau chiar într-o o galerie subacvatică impresionantă.

Google Earth este unul dintre cele mai populare proiecte de hărţi online 3D la îndemâna oricărui utilizator de internet, care astfel poată vizualiza anumite zone, obiective turistice celebre sau să măsoare anumite distanţe între diferite locaţii.

Prima versiune a programului, denumită EarthViewer 3D, a fost lansată la 11 iunie 2001 şi a fost realizată de compania Keyhole Inc, în baza unei finanţări din partea CIA. În 2004 Google cumpărat compania respectivă şi a dezvoltat programul. În octombrie 2011, programul Google Earth a depăşit pragul de peste un miliard de descărcări de pe site-ul Google, potrivit axetue.com. (Text: Agerpres, Foto: geek.com)