Valentina Mihanciu: Cea mai tânără paraşutistă în tandem

Valentina MihanciuCea mai tânără săritoare cu paraşuta în tandem din lume este sibianca Valentina Mihanciu. Recordul său a fost omologat de Academia Mondială a Recordurilor la 5 noiembrie 2007.

Tânăra curajoasă a sărit de la 4.000 de metri, în tandem, la Strejnic, lângă Ploieşti. Tandemul a fost realizat împreună cu Nicolau Ramiro, multiplu campion naţional de paraşutism, cu peste 6.500 de sărituri efectuate până la vremea respectivă.

În ziua săriturii, Valentina Mihanciu era elevă în clasa a IV-a la secţia germană a Liceului „Onisifor Ghibu” din Sibiu, părinţii ei fiind instructori la Aeroclublul Transilvania din oraş. Tânără recordmenă a zburat prima dată cu avionul la doar 6 luni, împreună cu părinţii ei, la bordul unui avion PZL – 104 WILGA.

Tatăl ei, Vasile Mihalciu a declarat că fetiţa schiază de la vârsta de un an şi 6 luni, zboară la dublu parapantă de la 5 ani şi de la 7 ani zboară cu planorul, face dans sportiv şi sărituri în apă. De altfel, Valentina Mihalciu face parte dintr-o familie de recordmeni.

Tatăl său este antrenor de paraşutism, multiplu campion naţional şi deţinător al unui record mondial pentru salt de la 1.500 de metri cu aterizare la punct fix, în nouă oameni. La rândul ei, mama Valentinei Mihanciu, pe nume Tatiana Poponea, este antrenor de paraşutism, cu peste 1.800 de sărituri realizate până în 2007. (Text: Agerpres, Foto: libertatea.ro)