Un koala orfan se consolează cu un marsupial din pluş

koala-shayne-ww

Un pui de koala australian se consolează, după ce şi-a pierdut mama, cu o replică din pluş care îl ajută să depăşească trauma aceste pierderi tragice, relatează AFP.

Mama puiului Shayne, un koala de nouă luni, a fost călcată de o maşină în statul Queensland, din estul Australiei. Puiul de marsupial se afla agăţat de spatele ei în momentul impactului şi a fost proiectat la distanţă de 20 de metri. Când i s-a acordat ajutor, puiul era pe cale să fie atacat de corbi.

Shayne a fost dus la Spitalul faunei sălbatice al unei grădinii zoologice din Australia, administrat de familia regretatului „vânător de crocodili” Steve Irwin, care a devenit o legendă în ţara sa. Veterinarii de la Spital au declarat că puiul începe să depăşească trauma şi să devină independent, graţie unui de koala din pluş, de care se agaţă ca şi cum ar fi mama lui.

Koala, animale emblematice ale acestei ţări, sunt victime ale schimbării climatice şi pierderii habitatului lor, atacurilor de câini, accidentelor de maşină şi infecţiilor cu clamidia. Spitalul faunei sălbatice îngrijeşte în medie 70 — 80 de koala pe lună.

La venirea primilor colonizatori britanici în 1788, existau peste 10 milioane de urşi koala. Având în vedere că trăiesc sus în coama arborilor, numărul lor este greu de evaluat, dar era estimat la 330.000 de exemplare în 2012. (Text: Agerpres, Foto; phys.org, Video: youtube.com)