Un hoţ a reuşit să fure bijuterii de 5,5 milioane euro chiar de sub ochii bijutierului

de-grisogono

Un hoţ a reuşit să fure la sfârşitul lunii decembrie diamante şi bijuterii în valoare de 5,5 milioane de euro chiar de sub ochii unui vânzător de bijuterii de lux din centrul Parisului, a indicat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.

Un bărbat în jur de patruzeci de ani, care s-a prezentat drept un „specialist în bijuterii care efectuează o tranzacţie pentru un terţ”, a apărut în dimineaţa zilei de 30 decembrie la un magazin de bijuterii de lux din capitala Franţei, după ce îşi făcuse o programare, a povestit sursa citată.

În showroom-ul privat al mărcii elveţine de bijuterii De Grisogono, situat în centrul capitalei franceze, bijutierul i-a prezentat mai multe piese necunoscutului, care s-a declarat interesat de „două diamante brute şi de două inele cu diamante şi pietre preţioase”. În cele din urmă, bărbatul a plecat fără să cumpere nimic.

Bijutierul nu a realizat decât în după-amiaza aceleiaşi zile că vizitatorul său din timpul dimineţii subtilizase cele patru piese, lăsându-i în cutiile acestora nişte copii fără valoare.

Potrivit AFP, prejudiciul este estimat la 5,5 milioane de euro. (Text: Agerpres, Foto: mulpix.com)