Un heleşteu amenajat „la malul Dunării” a secat după o lună

pescuit-Delta

Un heleşteu amenajat în municipiul Calafat (localitate situată pe malul Dunării) de către autorităţile locale cu circa 300.000 de euro prin Programul Operaţional de Pescuit a secat după o lună de zile.

Reprezentanţii Primăriei susţin că au fost şocaţi când au văzut cele petrecute, motiv pentru care au făcut toate demersurile pentru remedierea problemei.

„A fost o lucrare câştigată pe SEAP care s-a executat în conformitate cu legea din România. Această lucrare este în garanţie doi ani de zile şi da, este o problemă: scade nivelul apei foarte rapid şi nu ar trebui să scadă foarte rapid. De aceea am făcut demersurile necesare către firma care a executat lucrarea şi către firma de proiectare şi asistenţă tehnică şi în cel mai scurt timp trebuie să remedieze problema pentru că e problema dumnealor. Toate studiile care s-au făcut înainte pentru balta aceasta sunt paraavizate de instituţiile statului. Nici eu nu m-am aşteptat ca într-o lună jumate balta să sece. Am fost şocat, vă spun sincer. La fel ca cei care o văd acum şi am făcut demersurile necesare pentru remedierea problemei”, a declarat presei Dan Vîrtopeanu, administratorul Primăriei Calafat.

Potrivit sursei citate, proiectul nu presupunea popularea cu peşte, ci doar menţinerea unui nivel de apă care să asigure habitatul pentru păsări etc.

Locuitorii din Calafat afirmă însă că un astfel de proiect într-un oraş în care iarna se încălzesc la bloc cu sobe pe lemne întrucât termoficarea nu mai funcţionează nu avea niciun rost, mai ales că oraşul este situat pe malul Dunării.

Reprezentanţii firmei constructoare au afirmat că analizează situaţia pentru a găsi soluţii de remediere. (Text: Agerpres, Foto: nauticamagazine.ro)