Un evadat din închisoare în 1976 a cerut să se întoarcă după gratii în 2015

Clarence David MooreUn american de 66 de ani care a evadat de mai multe ori din închisoare în urmă cu 40 de ani a sunat luna trecută autorităţile ca să „se predea”.

Poliţistul care a răspuns a crezut mai întâi că este o glumă, dar apelul era absolut real. Clarence David Moore a evadat din închisoare de trei ori în anii ’70. Declarat vinovat de furt în Carolina de Nord în 1967, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare, dar a reuşit repede să fugă. Prins şi închis din nou în 1971, el a reuşit o nouă evadare anul următor.

În 1975 a revenit la închisoare, de unde a fugit ultima oară, în august 1976. De atunci s-a ascuns, schimbându-şi regulat locul de muncă şi identitatea şi instalându-se în 2009 în Kentucky. Însă, cum sănătatea i s-a degradat, a slăbit şi au apărut probleme de vorbire, reuşea greu să se trateze, neavând număr de asigurare socială. Atunci, după aproape 40 de ani, a decis să se întoarcă în celulă ca să beneficieze de îngrijiri medicale.

Când şeriful a venit să îl aresteze, Moore era în pat şi a izbucnit în plâns: „Parcă ar avea 90 de ani”. „Cred că a obosit să tot fugă şi avea nevoie de îngrijiri medicale”, a spus şeriful. Când a ajuns la închisoare, Moore i-a mulţumit acestuia pentru… amabilitate. (Text: Agerpres, Foto: nypost.com)