Un copil orb şi-a văzut pentru prima oară mama cu ajutorul unor ochelari electronici

eSight-ochelari

Christopher Ward Jr., un copil în vârstă de 12 ani care a fost lipsit de vedere toată viaţa, şi-a văzut recent mama pentru prima oară datorită unor ochelari electronici eSight, conform ABC News.

Copilul originar din Forest, Virginia, a călătorit la Washington în urmă cu câteva săptămâni pentru a testa noii ochelari eSight, conform mamei sale, Marquita Hackley.

Ochelarii eSight sunt dotaţi cu o cameră video de mare viteză care înregistrează imagini pe care apoi le proiectează pe un ecran LED în faţa ochilor utilizatorului, permiţându-i să vadă „cu o claritate fără precedent”, conform site-ului producătorului.

Pentru Marquita Hackley, faptul că a asistat la momentul în care fiul său a văzut pentru prima oară după 12 ani de viaţă „a fost o experienţă copleşitor de emoţionantă”.

„Primul lucru pe care l-a făcut (când şi-a pus ochelarii) a fost să se întoarcă spre mine şi să-mi spună: Ah mami, aici erai!”, a povestit femeia în vârstă de 32 de ani pentru ABC News. „Și apoi, când l-am auzit spunând că m-a văzut şi că sunt foarte drăguţă, m-am simţit extraordinar. În afara cuvintelor pe care le-a spus, doar simplul fapt că a putut să mă vadă înseamnă totul pentru mine”, a adăugat ea.

Cu această ocazie Ward a putut şi să urmărească un episod din serialul de desene animate „SpongeBob”.

Christopher Ward s-a născut cu o hipoplazie a nervului optic — nervul optic nu s-a dezvoltat complet în perioada intrauterină. Din această cauză micuţul nu poate percepe decât foarte puţin lumina cu chiul stâng şi vede umbre cu ochiul drept.

„Trebuie să-i pui ceva chiar în faţă, aproape să-l atingă, pentru a putea să vadă cât de cât”, a explicat mama sa care acum strânge bani pentru a-i cumpăra copilului o pereche de ochelari eSight. Un astfel de dispozitiv costă 15.000 de dolari iar asigurarea medicală a femeii nu acoperă aceste costuri.

O astfel de tehnologie are potenţialul de a-i schimba viaţa lui Christopher Ward şi altor persoane cu probleme grave de vedere, deschizând noi oportunităţi şi posibilitatea de integrare în comunităţi. (Text: Agerpres, Foto: captura youtube, Video: youtube.com)