Un copac a crescut în formă de inimă

copac-inima-sibiu

Un copac cu coroana sub formă de inimă de pe strada Constantin Noica din Sibiu a devenit viral pe Internet, mai ales după ce fotografia sa a apărut pe reţelele de socializare, însă locatarii acestei străzi habar nu au că în acest an castanul pe lângă trec zilnic are crengile crescute în formă de inimă.

Copacul vechi de câţiva ani nu a arătat în formă de inimă până acum. În această primăvară, muncitorii de la Primărie au tuns copacul în aşa fel încât cele două ramuri principale să ocolească firele de curent. Nici aceşti muncitori habar nu au avut că cele două ramuri vor ajunge să se unească, formând o inimă, iar prin mijlocul ei vor trece firele de curent electric.

„Acest arbore a fost toaletat, iar în urma toaletării a rezultat această formă. Nu a fost intenţia muncitorilor de a crea această formă”, a explicat miercuri,  Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Locuitorii de pe strada cu copacul în formă de inimă nici nu au băgat de seamă cum a crescut în acest an castanul din faţa casei lor.

„Inima s-a făcut singura, craca asta au tăiat-o pentru că trec firele. De aia au trebuit să taie ce era în mijloc. Pare a inimă, dar nu au gândit-o, au nimerit-o. Nici nouă nu ne-a trecut prin cap să vedem aşa ceva. De azi încolo o să ne uităm”, mărturiseşte sibianca care locuieşte la casa cu numărul zece, în faţa căreia este castanul în formă de inimă.

Pe strada Constantin Noica din Sibiu mai există şi alţi castani, unii tunşi tot pentru a nu se intersecta ramurile cu firele de curent, însă niciunul nu a crescut în aşa fel încât coronamentul să formeze o inimă.

Este pentru prima dată când un copac din oraş trezeşte interesul internauţilor pentru forma în care a crescut. (Text si foto: Agerpres)