Un concurent EUROVISION 2016 vrea să cânte dezbrăcat şi însoţit de lupi

Alexander-Ivanov

Melodia şi modul de interpretare al acesteia nu mai reprezintă de multă vreme unicele criterii de selecţie de la Eurovision, mulţi concurenţi mizând pe originalitatea costumelor şi a punerii în scenă, iar cea mai recentă dovadă în acest sens poate fi intenţia reprezentantului din Belarus de a apărea la ediţia din acest an dezbrăcat şi însoţit de lupi, relatează ”Huffington Post”.

Alexander Ivanov — Ivan pe numele lui artistic — va prezenta la concursul muzical de la Stockholm, din luna mai, cântecul ”Help You Fly”. El a câştigat selecţia naţională din Belarus cu această creaţie muzicală, interpretată într-o ţinută vestimentară absolut obişnuită şi având pe fundal imagini video ale unor siluete stilizate de lupi.

Însă pentru apariţia din capitala suedeză vrea să schimbe radical maniera de prezentare, urmând să-şi păstreze doar podoaba capilară — părul blond şi lung. În plus, şi-a exprimat intenţia de a aduce pe scenă lupi în carne şi oase, aşa cum arată câteva fotografii postate pe internet.

Este o încercare îndrăzneaţă de a ”seduce juriul şi publicul”, a explicat producătorul cântăreţului belarus, care încearcă să obţină aprobarea organizatorilor. Lucru destul de puţin probabil, având în vedere că, din anul 2008, statutul Eurovision nu mai permite prezenţa animalelor pe scenă. Totodată, nu este admisă nici apariţia în costumul lui Adam (sau al Evei) în faţa milioanelor de spectatori şi de telespectatori care urmăresc în fiecare an această competiţie, ajunsă la cea de-a 61-a ediţie, comentează ziarul ”El Pais”.

Concursul Muzical Eurovision 2016 are loc la Stockholm în zilele de 10, 12 şi 14 mai, aceasta fiind a treia oară când prestigioasa manifestare este găzduită de Suedia. Vor lua parte 43 de ţări, printre care şi România. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Belarus in English, Video: youtube.com)