Un băieţel de 9 ani a strâns peste 7.000 de dolari pentru a salva un pui de rinocer

rinocerul-osita

Un băieţel din Africa de Sud a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a salva un pui de rinocer abandonat.

El a reuşit să strângă 7.000 de dolari, iar eforturile sale pentru conservarea speciei aflate pe cale de dispariţie îi vor aduce distincţia Visionary Wildlife Warrior, acordată de Grădina Zoologică din Queensland, Australia, informează ABC News.

Hunter Mitchell, în vârstă de nouă ani, a aflat de la televizor despre un pui de rinocer care fusese abandonat de mama lui şi a ştiut imediat că trebuie să facă ceva pentru a-l ajuta.

”La ştiri am auzit despre puiul acesta de rinocer, născut în aprilie în rezervaţia privată Aquila Private, aflată la o distanţă de două ore de Cape Town„, a povestit Hunter pentru sursa citată. ”M-am hotărât să ajut pentru că era tare drăguţ şi nu avea să trăiască fără mama lui. Aşa că am început să strâng bani pentru el’‘, a mai spus băiatul din Africa de Sud.

”Am fost foarte interesat de rinoceri şi înainte pentru că ştiam că sunt în pericol şi am aşteptat o oportunitate, iar aceasta a venit. Am vrut să adun 100 de dolari, după două săptămâni am strâns 1.000 de dolari”, a spus băiatul care a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru puiul pe care l-a botezat Osita. Apelul public făcut de Hunter a impresionat multă lume şi astfel el a reuşit să adune echivalentul a peste 7.000 de dolari.

Hunter merge în mod regulat în vizită la Osita, pe care îl hrăneşte, îi face baie şi cu care se joacă.

Gestul lui i-a adus titlul de ambasador pentru rezervaţia Aquila. De asemenea, el se află în prezent în Australia unde va fi primi, în acest weekend, premiul Visionary Wildlife Warrior de la Grădina Zoologică din Queensland.

Distincţia acordată lui Hunter de către Grădina Zoologică din Queensland se datorează eforturilor pe care acesta le face pentru protejarea lui Osita, dar şi pentru creşterea conştientizării asupra pericolului cu care se confruntă această specie de animale.

”Sunt foarte supărat că oamenii răi fac braconaj cu aceste creaturi minunate, aşa că vreau să contribui cu ceva în lume, să opresc braconajul rinocerilor’‘, a declarat Hunter sursei citate.

Vânătoarea ilegală a decimat populaţia de rinoceri din Africa în ultimele decenii, iar specia de rinoceri negri este pe cale de dispariţie.

Potrivit organizaţie non-guvernamentale pentru conservarea naturii şi restaurarea ecologică a mediului natural World Wide Fund for Nature (WWF), circa 96% din populaţia de rinoceri negri au căzut victime ale braconierilor între anii 1970 şi 1992. Din fericire, eforturile de conservare a speciei au dat roade în ultimii ani.

Potrivit directorului rezervaţiei Aquila Private Game, Divan Grobler, Osita se simte foarte bine şi reprezintă un succes al eforturilor de conservare a speciei.

”Cântăreşte circa 600 de kilograme în acest moment şi e foarte jucăuş. A trebuit să-l luăm în grijă pentru că nu ne permitem să pierdem fondul său genetic. Acesta este vital pentru conservarea rinocerilor din Africa”, a explicat el. (Text: Agerpres, Foto: stuff.co.nz, Video: youtube.com)