Un australian de 109 de ani tricotează pulovere pentru pinguini

pinguini1

Cel mai bătrân australian, în vârstă de 109 ani, tricotează pulovere pentru pinguini în cadrul unei acţiuni organizate de fundaţia „Philip Island Penguin” pentru ajutorarea păsărilor afectate de o maree neagră din martie 2014, relatează mai multe site-uri internaţionale.
pinguini2

„Nu ştiu să spun nu”, a afirmat Alfred Alfie, explicând angajarea sa în această cauză. S-a pus pe treabă şi a tricotat pulovere pentru animalele al căror corp a rămas plin de petrol.

pinguini3

Aceasta nu numai că este toxic dacă este înghiţit, ci şi dăunează penajului, astfel încât pinguinii nu mai sunt protejaţi împotriva frigului. Hăinuţele tricotate înlătură, cel puţin parţial, aceste neajunsuri.

pinguin6

pinguini4

Metoda a fost testată cu succes în 2001 pe 438 de animale, 96% dintre ele putând reveni ulterior în habitatul lor natural.

pinguini5

Fundaţia îi este foarte recunoscătoare lui Alfred Alfie pentru efortul său. Deşi degetele sale nu mai sunt prea flexibile, el continuă să împletească nu numai micile pulovere pentru pinguini, ci şi fulare pentru prieteni şi căciuliţe pentru copii născuţi prematur. (Text: Agerpres, Foto: nydailynews.com, openculture.com,ca.news.yahoo.com,caras.uol.com.br, myfox8.com)