Ultimul album al lui David Bowie conţine o imagine ascunsă

David Bowie-Blackstar

Fanii regretatului artist David Bowie au primit un „cadou” neaşteptat, după ce unul dintre ei a descoperit o imagine „ascunsă” pe ultimul său album vinil „Blackstar”, relatează postul CNN.

Dacă vinilul este ţinut în lumină apare imaginea unei bolte înstelate. Un fan al cântăreţului a descoperit întâmplător această imagine ascunsă, după ce a ţinut discul în soare.

Descoperirea a fost elogiată de fiul lui Bowie, Duncan Jones, într-o postare pe Twitter: „Încă mai are surprize pentru noi. Atât de înţelept. Atât de regretat”.

Artistul care a creat coperta, Jonathan Barnbrook, a dat câteva indicii privind semnificaţia desenului de pe albumul Blackstar, mai ales despre mortalitate.

„Ideea mortalităţii este aici, gaura neagră care înghite totul, Big Bang-ul, începutul universului”, sunt lucruri legate de mortalitate, a spus el.

Iniţial s-a crezut că este o copertă simplistă, ce poate fi desenată în 5 minute, a spus Barnbrook. Este vorba de o neînţelegere a simplităţii pentru că, de fapt, „îţi ia timp să ajungi să înţelegi că simplitatea poate fi mai veşnică decât simplul ei înţeles”, a adăugat artistul.

Această descoperire se adaugă misterului creat în jurul albumului „Blackstar” pe care fanii şi criticii îl consideră un cadou de despărţire al lui Bowie, cu posibile piste privind moartea sa de cancer la ficat, prefigurată în versurile pieselor şi în imaginile clipurilor sale.

„Blackstar” a fost lansat pe 8 ianuarie, cu două zile înainte de moartea lui Bowie, iar cele 5.000 de viniluri iniţiale s-au epuizat în Marea Britanie în mai puţin de o săptămână. (Text: Agerpres, Foto: captura video youtube/ Video: youtube.com)