Uimitoarele hoteluri ale unor celebrităţi

cromlix-hotel

Figuri celebre din lumea sportului, a muzicii, a micului şi marelui ecran au achiziţionat de-a lungul timpului proprietăţi pe care le-au amenajat pentru turişti, transformându-le în oaze de linişte, lux sau în locuri ce oferă multiple posibilităţi de recreere.

Câteva dintre aceste hoteluri sunt prezentate pe scurt de cotidianul spaniol ABC.

1. The Cromlix Hotel (al lui Andy Murray)

Hotelul este o clădire victoriană din apropiere de Kinbuck (Scoţia, Regatul Unit). Casa a fost construită în 1874 ca reşedinţă familială, dar a suferit un incendiu în 1878. În 1880 a fost înlocuită de clădirea care există şi astăzi şi a început să fie folosită ca hotel. S-a închis în 2011, iar în 2013 a fost cumpărat de tenismenul Andy Murray, care l-a inaugurat din nou în aprilie 2014. Este un hotel de cinci stele.

2. Bedford Post Inn (printre ai cărui proprietari se numără Richard Gere)

bedford-post-inn

Ore de yoga în fiecare zi, întâlniri literare, concerte intime, două restaurante. Proprietarii, printre care se numără actorul Richard Gere, au cumpărat proprietatea istorică în 2007 şi au restaurat-o. Au reuşit să menţină stilul rustic şi, de asemenea, au creat un spaţiu pentru relaxare. Hotelul se află în Westchester (New York, SUA).

3. Rigsby’s Guest House (Rupert Grint)

rigsbys-guest-house

Rigsby’s Guest House este o casă în stil georgian situată în centrul oraşului Hertford, în comitatul Hertfordshire (Regatul Unit). Hotelul este spaţios şi are multă lumină. Pentru cei care nu îşi mai amintesc, actorul britanic Rupert Grint a devenit celebru după ce a interpretat rolul lui Ron Weasley din seria Harry Potter.

4. The Greenwich Hotel (Robert de Niro)

greenwich

În cartierul newyorkez TriBeCa (Manhattan) se află The Greenwich Hotel, proprietate a actorului Robert de Niro. A fost creat de designerul belgian Axel Vervoordt şi arhitectul japonez Tatsuro Miki, în colaborare cu Robert De Niro şi Ira Drukier. Structura se inspiră din trecutul industrial al cartierului şi din estetica japoneză.

5. Pestana CR7 (Cristiano Ronaldo)

La 22 iulie 2016 s-a deschis oficial hotelul Pestana CR7 pe insula Madeira (Portugalia), în prezenţa fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo. Hotelul se află la Funchal, în portul oraşului. Are o ambianţă tinerească şi o amplă ofertă în materie de gastronomie şi relaxare.

6. Mission Ranch Hotel (Clint Eastwood)

mission-ranch

Mission Ranch din Carmel, California, datează din secolul al XIX-lea. Actorul Clint Eastwood a cumpărat şi a renovat acest ranch, transformându-l într-un resort. Încăperile sunt repartizate în cele zece clădiri ale proprietăţii. Situat între centrul oraşului Carmel şi plaje, oferă privelişti incredibile, iar calmul şi liniştea din jur sunt de invidiat.

7. Palazzo Margherita (Francis Ford Coppola)

palazzo-margherita

Este un palat din secolul al XIX-lea situat în Bernalda (provincia Matera), localitate din sudul Italiei în care s-a născut bunicul lui Coppola. Acesta este al cincilea hotel al cineastului, care mai are proprietăţi în Belize, Guatemala şi Buenos Aires. A fost achiziţionat în 2004 de Coppola, care l-a restaurat în întregime. Biblioteca hotelului este un compendiu de cunoştinţe despre cinematografia Italiei.

8. Armani Hotel Milano (Armani)

Creatorii de haute couture au trecut de la designul de îmbrăcăminte la designul de hoteluri. Au transferat luxul vestimentaţiei la hoteluri, fapt pentru care iubitorii firmei se pot bucura de experienţa completă. Camerele au esenţa Armani, fiecare element a fost conceput de Giorgio Armani. Hotelul are restaurant, spa şi oferă plimbări tematice — istorie, modă — prin oraş.

9. Hotel Rival (Benny Andersson)

hotel-rival

Acest membru al celebrului grup ABBA este unul dintre proprietarii Hotelului Rival din Stockolm. Este un hotel de patru stele, al cărui Loungue Bar este punctul de întâlnire al boemei capitalei suedeze. Lucrări de artă de format mare se integrează în spaţioasele sale camere, în stil nordic.

10. Sundance Mountain Resort (Robert Redford)

În Munţii Stâncoşi din statul Utah (SUA) se află Sundance Mountain Resort. Acolo are loc în fiecare an prestigiosul festival de film independent Sundance Film Festival, al cărui cofondator este Robert Redford. În 1968, actorul a cumpărat ceea ce atunci era un resort de schi şi l-a transformat într-un resort potrivit pentru tot anul, perfect pentru iubitorii de film şi de natură.

11. The Cypress Inn (Doris Day)

cypress-inn

Hotelul se află în localitatea Carmel-by-the-sea din California. Este proprietatea lui Doris Day de mai bine de 20 de ani. Cântăreaţa este o precursoare a celor care admit în hotel mascote.

12. Gaia Retreat & Spa (Olivia Newton-John)

În regiunea Byron Bay din Australia se află Gaia Retreat & Spa al Oliviei Newton-John, protagonista muzicalului „Grease”, în care cântăreaţa a jucat alături de John Travolta. Priveliştile sunt incredibile. Complexul oferă o stare de bine şi relaxare, cu masaje şi spa şi activităţi precum yoga, cursuri de bucătărie organică, modelaj cu argilă.

13. Palazzo Versace (Donatella Versace)

palazzo-versace

Situat în Dubai (Emiratele Arabe Unite), se prezintă drept „cel mai luxos hotel din Orientul Mijlociu”, inspirat din palatele Italiei secolului al XVI-lea. Are detalii de arhitectură arabă. Donatella a realizat designul de interior, dovadă a importanţei acordate hotelului.

14. Terrace Beach Resort (Jason Priestley)

terrace-beach-resort

Hotelul se află pe coasta estică a insulei Vancouver, în provincia canadiană Columbia Britanică. Se poate merge pe ţărm, se pot vedea balene, vulturi, nutrii şi alte animale sălbatice. Turiştii au la dispoziţie activităţi de-a lungul întregului an: surf, pescuit, ciclism, plimbări cu ambarcaţiuni. Terrace Beach Resort, al actorului Jason Priestley (Brandon Walsh din serialul de televiziune Beverly Hills), admite mascote.

15. Costa d’Este Resort & Spa (Emilio şi Gloria Estefan)

costa-de-este-beach-resort

Hotelul se află în Vero Beach, în centrul zonei costiere din Florida (SUA). Emilio şi Gloria Estefan au deschis acest resort în 2008 şi l-au transformat într-un loc de relaxare, departe de Miami. Este plin de ritmuri latino şi lasă să se vadă opţiunea pentru fastuos. Se admit mascote iar fumatul este interzis.

16. The Clarence Hotel (Bono şi The Edge)

the-clarence

În cartierul Temple Bar din Dublin se află hotelul lui Bono şi The Edge (David Howell Evans), membri ai formaţiei U2, din 1992. L-au transformat într-un „boutique hotel” contemporan. Are un restaurant cu un chef deţinător al unei stele Michelin (Oliver Dunne). (Text: Agerpres, Foto: cnn.com , Video: youtube.com)