Uimitoare lucrări de artă utilizând Microsoft Excel

Tatsuo Horiuchi1

Tatsuo Horiuchi, în vârstă de 73 de ani, foloseşte popularul program de calcul tabelar Microsoft Excel nu pentru calcule cu cifre sau listări de date, ci ca să deseneze motive japoneze elaborate.

Tatsuo Horiuchi2

Într-un interviu pentru PC Online, Horiuchi a spus că el nu a utilizat Excel la locul de muncă, dar când a văzut alţi oameni că îl utilizau pentru a realiza grafice, s-a gândit că el ar putea face desene folosind această unealtă de birou. În 10 ani, Horiuchi a devenit suficient de competent pentru a participa cu lucrări în expoziţii de artă.

Tatsuo Horiuchi3

Conform celor afirmate de Horiuchi, un software grafic este costisitor, în timp ce Excel vine pre-instalat pe majoritatea calculatoarelor şi este mai uşor de folosit decât Microsoft Paint. El a încercat şi programul Word, dar s-a limitat la dimensionarea hârtiei şi a ajuns la concluzia că poate desena mai liber în Excel.

Tatsuo Horiuchi4

Horiuchi foloseşte funcţia „Auto Shape„, în versiunea mai nouă a Excel, care permite utilizatorilor să încorporeze obiecte personalizate într-o foaie de calcul. Fiecare dintre lucrările lui este compusă din nenumărate „Auto Shape”, modelate cu atenţie în forme complicate şi colorate.

Tatsuo Horiuchi5

Horiuchi a atras atenţia prima dată în 2006, când a participat la un concurs de artă Excel Autoshape. Opera sa, care era cu mult mai bună decât celelalte participante, a convins juriul de departe. Horiuchi a obţinut primul loc şi a continuat să creeze o lucrare care a fost achiziţionată de către muzeul local de artă Gunma. (Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: pc.nikkeibp.co.jp)