UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva României

Parc des Princes-meci

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a declanşat, joi, o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după meciul cu Elveţia (1-1), de la EURO 2016.

Motivul acestei proceduri este faptul că suporterii români au aprins torţe la meciul de miercuri de pe ”Parc des Princes” din Paris, fapt care contravine articolului 16 (2) din regulamentul disciplinar, potrivit site-ului UEFA.

Pentru acelaşi motiv s-a deschis o procedură şi împotriva federaţiei maghiare, după meciul cu Austria de la Bordeaux (2-0).

Comisia de Disciplină a UEFA amendase marţi Federaţia Rusă de Fotbal cu suma de 150.000 de euro după incidentele violente de pe Stade Velodrome din Marsilia, dintre fanii ruşi şi englezi, ameninţând totodată echipa Rusiei cu descalificarea de la EURO 2016 în caz de repetare a comportamentului violent al suporterilor.

Și federaţia albaneză face obiectul unui proceduri deschise de UEFA pe 12 iunie, după ce fanii albanezi au aprins torţe şi au desfăşurat bannere cu cu mesaje interzise, cazul urmând să fie judecat pe 21 iulie.

FRF a fost amendată anul trecut de UEFA cu 60.000 de euro şi condamnată să dispute un meci cu porţile închise după aprinderea de torţe şi atitudine rasistă a suporterilor la meciul cu Grecia (0-0) din 7 septembrie, de la Bucureşti, şi cu 70.000 de euro după meciul cu Ungaria (0-0) de la Budapesta, din 4 septembrie, pentru aprinderea de torţe şi bannere interzise, ambele meciuri fiind în preliminariile EURO 2016. (Text si foto: Agerpres)