Tyson Fury renunţă la titlurile de campion mondial

tyson-fury

Boxerul britanic Tyson Fury a renunţat la titlurile de campion mondial la categoria grea în versiunile WBO şi WBA, ”cu efect imediat”, pentru a se concentra asupra ”tratamentului său medical şi reabilitării sale’‘, potrivit unui comunicat difuzat miercuri de promotorul său, Hennessy Sports, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Pugilistul de 28 de ani a mărturisit că a luat ”multă cocaină” din cauza depresiei şi urma să fie deposedat de titlurile mondiale după ce a anulat de două ori meciul cu fostul campion ucrainean Vladimir Kliciko.

”Cred că e corect şi cinstit, şi bine pentru box, să păstrezi titlurile active şi să permiţi altor pretendenţi să lupte pentru centurile vacante, pe care le-am câştigat şi păstrat cu mândrie”, a afirmat Fury într-un comunicat.

”Am câştigat aceste titluri în ring şi cred că trebuia să le pierd tot în ring, dar sunt incapabil să mi le apăr în acest moment”, a mărturisit Fury.

”Tyson va reveni mai puternic şi, indiferent de obstacole, vom face totul pentru a-şi recupera ceea ce este al lui de drept”, a spus, la rândul său, Peter Fury, unchiul şi antrenorul pugilistului, declarându-se de ceea ce a realizat până acum nepotul său.

Depistat pozitiv la cocaină pe 22 septembrie, Fury anunţase recent că renunţă la meciul prevăzut pe 29 octombrie cu Vladimir Kliciko, declarându-se ”inapt din punct de vedere medical”, fără alte precizări.

Fury anulase deja o primă tentativă de revanşă în iulie, din cauza unei accidentări la gleznă.

Prevăzut să aibă loc la Manchester, acest nou meci între cei doi ”grei” era foarte aşteptat în lumea boxului, după ce Fury l-a învins surprinzător pe Kliciko la puncte, pe 28 noiembrie 2015, la Dusseldorf (Germania), câştigând centurile de campion mondial WBA, WBO şi IBF. Ulterior a pierdut titlul IBF deoarece a acceptat să îi acorde revanşa ucraineanului în loc să întâlnească challenger-ul desemnat de International Boxing Federation, Viaceslav Glazkov.

În data de 3 octombrie, imprevizibilul boxer britanic şi-a anunţat retragerea din activitate într-un mesaj postat pe Twitter, asupra căruia a revenit câteva ore mai târziu, afirmând că făcut o farsă presei.(Text: Agerpres, Foto: mirror.co.uk)