Turnul Eiffel ar putea fi protejat de un zid de sticlă anti-glonţ

Un zid de sticlă anti-glonţ, cu o înălţime de 2,50 metri, ar putea fi ridicat în această toamnă în jurul Turnului Eiffel, pentru a consolida măsurile de securitate la acest monument emblematic al Parisului, a informat joi, 9 februarie, primăria capitalei franceze, citată de AFP.

Construcţia, al cărui proiect a fost dezvăluit joi de ziarul Le Parisien, este menită să înlocuiască barierele inestetice, amplasate începând cu Campionatul European de Fotbal din 2016, cu un dispozitiv permanent de securitate, a precizat primăria.

Dispozitivul de securitate se doreşte a fi un „gard antiglonţ, care va cuprinde cea mai mare parte a grădinilor Turnului Eiffel”, a explicat Bernard Gaudilleres, preşedintele companiei care operează Turnul Eiffel, potrivit Le Parisien.

O consultare a fost lansată cu privire la siguranţa edificiului.

Proiectul face parte dintr-un plan vast, în valoare de circa 300 de milioane de euro, anunţat luna trecută, pentru a consolida securitatea, a moderniza primirea şi a îmbunătăţi confortul celor care vizitează faimosul turn. Accesul la faţada Turnului Eiffel ar trebui să rămână gratuit.

Turnul Eiffel, inaugurat cu ocazia Expoziţiei Universale din 1889, este simbolul Parisului şi cel mai popular monument cu plată în lume, primind anual şase milioane de vizitatori. (Text: Agerpres, Foto: istock.com)