Turiştii din Clisura Dunării se pot plimba cu catamaranul

catamaran

Turiştii din Clisura Dunării se pot plimba cu catamaranul pe fluviu, capacitatea ambarcaţiunii fiind de 50 de locuri, a declarat joi, la Reşiţa, Camelia Șuşco, şef Serviciu Comunicare în cadrul Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

„Catamaranul Baziaş 1 a început să efectueze curse pe Dunăre, rutele propuse fiind Pojejena — Coronini — Stânca Baba Caia şi până în apropiere de Golubac (Serbia) sau pe distanţa cuprinsă între Pojejena şi Baziaş. Durata cursei este de trei ore, iar programarea acestora se face în funcţie de solicitări. Costul este de 550 lei/oră pentru 50 de locuri, cât este capacitatea catamaranului. Tot în funcţie de solicitări, se vor face curse spre Veliko Gradişte (Serbia) şi chiar Smederevo, în ţara vecină, cu plecare din Moldova Veche. Sunt deja solicitări pentru a duce şi grupuri de la Pojejena la Orşova”, afirmă Camelia Șuşco.

Cei interesaţi pot obţine informaţii de pe pagina web a Consiliului Judeţean Caraş-Severin (www.cjcs.ro).

Catamaranul a fost achiziţionat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin printr-un proiect transfrontalier cu finanţare europeană care a mai prevăzut cumpărarea unui ponton, construirea unui port în localitatea Pojejena, precum şi lucrări de dragare şi îndiguire. Valoarea proiectului a fost de 1 milion euro. (Text: Agerpres, Foto: cjcs.ro)