Tumblr lansează serviciul său de video live

video-Tumblr

Platforma de microblogging şi site-ul de socializare Tumblr vrea să concureze celelalte platforme digitale pe nişa serviciilor video oferite utilizatorilor şi lansează în această săptămână propriul serviciu de video live, scrie theverge.com.

Portalul de tehnologie TehCrunch confirmă mesajul promoţional postat în weekendul recent încheiat de bloggerul David Chartier pe contul său de Twitter privind lansarea serviciului livevideo.tumblr.com.

Deocamdată nu se ştie dacă ambiţiile celor de la Tumblr pentru noul serviciu video sunt de a concura în mod real competitorii Facebook Live, Periscope al Twitter sau Twitch al Amazon.

Reţeaua de socializare cu sediul la New York, care este deţinută în prezent de gigantul Yahoo, a reprezentat o platformă aflată constant în creştere începând de la lansarea sa în 2007. În ianuarie 2016, Tumblr are aproximativ 555 milioane de vizitatori lunari şi găzduieşte peste 300 de milioane de bloguri.

Platforma Tumblr este foarte versatilă şi oferă posibilitatea utilizatorilor să posteze mesaje, poze sau GIF-uri dar şi să-şi construiască un site de internet distinct pe care să-l găzduiască. (Text: Agerpres, Foto: main.dreamitreel.com)