Trenurile Soarelui 2016

CFR-calatori

Programul estival de transport Trenurile Soarelui 2016 intră în vigoare joi iar timp de trei luni, până la 13 septembrie, turiştii vor putea călători spre litoral cu cele peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toata ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării, informează CFR Călători.

Pentru noi, sezonul estival este o oportunitate. Încercăm să răspundem nevoii de mobilitate a cât mai multor oameni şi dorinţelor acestora de a călători la standarde de calitate din ce în ce mai bune. Prin programul estival Trenurile Soarelui conectăm toate zonele ţării cu destinaţiile turistice de vară şi sperăm să le aducem românilor vacanţa cât mai aproape’, a declarat Iosif Szentes, director general CFR Călători.

CFR Călători a pregătit un program special de trenuri, care vor fi introduse treptat în circulaţie, pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii.

Pentru turiştii din Braşov legătura cu destinaţia Constanţa şi retur va fi asigurată cu trei trenuri directe, iar pentru cei din Sighetu Marmaţiei legătura cu litoralul se va realiza direct prin grupa de vagoane de la trenul Satu Mare—Mangalia.

Pentru a facilita accesul turiştilor către Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord — Tulcea Oraş şi retur.

Preţul întreg pentru o călătorie Bucureşti — Constanţa, fără reduceri, este de 33,40 lei la tren Regio şi de 60 lei la tren IR. Un bilet dus-întors are 10% reducere din tariful de transport şi costă la clasa a 2-a 60,90 lei la tren Regio şi 108,80 lei la tren IR, iar la cumpărarea cu o anticipaţie de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport şi biletul la clasa a 2-a costă 46 lei la tren IR şi 26,05 lei la tren Regio. Pentru o călătorie elev/student la Trenul Tineretului, Bucureşti — Constanţa (tarifat ca tren Regio), biletul este de 18,65 lei.

Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între Bucureşti Nord şi Constanţa, ajung la destinaţie în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe aceeaşi rută, este în medie de aproximativ 2 ore şi 20 minute.

Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalaţii de climatizare şi prize, iar Trenurile Litoral, de viteza sporită (IR 1983, IR 1582, IR 1587 si IR 1588) Bucureşti — Constanţa şi retur, au în compunere şi vagon bar. De asemenea, de la Bucureşti Nord la Constanţa şi retur, trenurile IR 1585 si IR 1586 dispun de Wi-Fi gratuit.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. (Text: Agerpres, Foto: digi24.ro)