Transilvania şi litoralul românesc, în topul destinaţiilor turistice

Castelul-Daniel-03

Transilvania şi litoralul românesc se vor număra în 2016 printre destinaţiile turistice favorite, existând o tendinţă accentuată de întoarcere spre piaţa internă, pe fondul evenimentelor internaţionale, susţine reprezentantul Regiunii Centru din cadrul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Laszlo Endre.

„Din ce simţim noi, o să fie anul turismului intern (…), se vede deja, clienţi care anul trecut s-au dus în Turcia, acum caută litoralul românesc. După prognoza mea, dar şi a mai multor specialişti, litoralul o să aibă un sezon excepţional. Și Transilvania o să fie în top zece, după părerea mea, pentru că sunt foarte mulţi turiştii străini interesaţi de Europa Centrală şi de Est”, a declarat Laszlo Endre.

Potrivit acestuia, judeţul Covasna are, de asemenea, şanse reale de atrage un număr mult mai mare de turişti, având în vedere investiţiile importante făcute în ultimii ani în infrastructura turistică, amintind, printre altele, că în staţiunea Covasna există două hoteluri de patru stele, dintre care unul inaugurat anul trecut, iar în staţiunea Balvanyos se va deschide luna viitoare unul dintre cele mai mari şi moderne SPA-uri din România, care se va întinde pe o suprafaţă de peste 2000 de metri pătraţi.

Castelul-Daniel-02

Laszlo Endre a mai amintit faptul că în circuitul turistic există o serie de castele, precum cel de la Tălişoara, construit în prima jumătate a secolului al XVII-lea în stil renascentist, dar şi conace tradiţionale, printre care şi cele aflate în proprietatea familiei nobiliare Kalnoky. El a menţionat că aceste conace, vizitate până acum preponderent de turişti străini, vor fi deschise începând din luna mai şi pentru turiştii din ţară, în program urmând să fie incluse, printre altele, şi vizitarea unor ateliere de pictură pe mobilier, degustări de palincă şi diverse preparate tradiţionale.

„Sunt foarte puţine locuri în România în care există astfel de unităţi de cazare, cu atmosferă medievală. În judeţ avem foarte multe atracţii turistice (…) Programele gen mori cu apă, castele, echitaţie, plimbări în natură, plimbări cu mocăniţa la Covasna, o vizită la fierar, băile tradiţionale, muzeul etnografic din Cernat, dar şi altele, prind foarte bine la turişti”, a spus Laszlo Endre.

El a amintit, totodată, că la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe va avea loc expoziţia de turism „Travel and Fun”, în cadrul zilelor oraşului, unde cei interesaţi îşi pot rezerva vacanţe la preţuri accesibile. De asemenea, va fi organizată o tombolă cu premii în valoare totală de 3.800 de lei, oferite de 13 agenţii şi hoteluri, majoritatea din Ungaria. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/DanielCastleHotel)