Ţinută de gală realizată din fibre de la sticle de plastic reciclate

Emma-WatsonActriţa britanică şi cunoscuta activistă Emma Watson a dovedit prin cea mai recentă apariţie a sa pe covorul roşu că este prietenă cu mediul înconjurător şi o adeptă a „modei sustenabile”, relatează postul de televiziune CNN.

Celebra actriţă din seria de filme „Harry Potter” a purtat luni seară la Gala Muzeului Metropolitan din New York („Met Gala”) — cel mai important eveniment newyorkez dedicat modei — o ţinută sofisticată alb-negru, creaţie Calvin Klein, realizată din materialul Newlife.

Trena lungă, care se îmbina maiestuos cu o pereche de pantaloni negri evazaţi, au fost confecţionate din fibre provenite 100% de la sticle de plastic reciclate, în timp ce bustiera albă, ajustată pe corp, a fost realizată din fire de mătase şi bumbac organic.

Emma Watson este cunoscută pentru activitatea sa în favoarea mediului: discursul său #heforshe, susţinut la ONU în 2014, a devenit un moment crucial al carierei sale, primind un miliard de vizualizări pe reţelele de socializare.

„Este o chestiune absolut feministă”, a spus actriţa referindu-se la „moda sustenabilă”, având în vedere că majoritatea fabricilor de textile din întreaga lume exploatează munca femeilor.

Când avea 19 ani, Emma Watson a făcut o vizită la Bangladesh, unde a cunoscut o muncitoare de aceeaşi vârstă cu ea într-o astfel de fabrică, dar de o condiţie foarte modestă. A fost momentul de cotitură pentru ea, a recunoscut actriţa pentru CNN.

Următoarea apariţie pe marele ecran a tinerei actriţe va fi într-o nouă versiune a filmului „Frumoasa şi Bestia”, care va fi lansat în cinematografe în 2017.

Până atunci, ea se va dedica activismului. „Changing the world one dress at a time” („E posibil să schimbi lumea cu o rochie la un moment dat”), a spus râzând Emma Watson. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/Emma Watson)