Terifiantele punţi suspendate din sticlă

punte-sticla1

Cea mai recentă atracţie a Chinei este o punte suspendată cu suprafaţa pentru mers realizată din sticlă, care leagă două vârfuri stâncoase, aflate la 300 de metri unul de altul, în regiunea Pingjiang, provincia Hunan din sudul Chinei.

punte-sticla2

punte-sticla3

Puntea este suspendată la 180 de metri deasupra solului şi, de fapt, se leagănă în vânt, ca şi cum mersul pe sticlă nu ar fost suficient de terifiant.

punte-sticla4

Dacă cineva face o criză şi devine paralizat de frică, există personal special instruit, care îl va încuraja şi îl va convinge pe turist să îşi învingă teama şi să termine deplasarea pe punte.

punte-sticla5

„Am avut câţiva oameni care spuneau că este prea înfricoşător, dar le-am arătat că, dacă se simt speriaţi, ar trebui să se gândească la persoana care trebuie să cureţe puntea pe dedesubt. De obicei, asta îi face pe oameni să se pună în în mişcare”, a declarat un purtător de cuvânt al firmei care administrează puntea.

punte-sticla6

punte-sticla7

Noua punte de sticlă se alătură unei alte atracţii ameţitoare – pasarela de sticlă din Zhangjiajie, China, cocoţată la 1.900 de metri deasupra nivelului mării, pe versantul Muntelui Tianmen.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: CEN)