Terasă verde la primul etaj al Turnului Eiffel

la tour eiffel II

Turnul Eiffel a pus la dispoziţie din iunie anul acesta o nouă terasă verde la primul etaj, care va fi deschisă până în septembrie, potrivit unui comunicat difuzat de compania care administrează monumentul şi citat de EFE.

Gazon, iederă, dafini... vizitatorii se vor putea bucura zilele acestea de un nou spaţiu plin de vegetaţie care a fost dotat cu mobilier urban şi fântâni pentru toţi cei care vor să se relaxeze departe de zgomotul capitalei franceze.

Noul spaţiu verde, un loc cu vedere panoramică, dispune de asemenea de un bar deschis între 09:00 şi 23:30 ora locală (07.00 până la 21.30 GMT).

Accesul pe terasă se poate face cu ascensorul — 11 euro pentru adulţi şi 8,5 pentru tinerii cu vârste între 12 şi 24 de ani — sau pe scări, la preţul de 7 şi respectiv 5 euro, în timp ce persoanele cu handicap şi minorii sub 11 ani vor avea tarife reduse.

Simbol al Franţei, Turnul Eiffel este vizitat de aproximativ 7 milioane de persoane anual (dintre care 75 % sunt străini), fiind astfel cel mai vizitat monument din lume. (Text: Agerpres, Foto: thousandwonders.net)