TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania

techfest

Primul festival al tehnologiei din Transilvania, TechFest, oferă ocazia programatorilor din toată ţara să participe la un maraton de 50 de ore în cadrul căruia să dezvolte aplicaţii mobile.

Sute de persoane sunt aşteptate la Cluj, între 11 şi 20 noiembrie, pentru a-şi testa capacităţile la maratonul MegaHack, dar şi pentru a vedea cu ce idei vin alţi IT-işti.

Potrivit lui Cristian Dascălu, organizator TechFest, evenimentul va reuni la Cluj-Napoca programatori, antreprenori şi pasionaţi de cele mai noi tehnologii.

TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, începe cu MegaHack, unde sute de programatori şi pasionaţi de IT sunt aşteptaţi să rezolve şi să dezvolte, în echipe, circa 25 de aplicaţii mobile propuse de partenerii festivalului. Maratonul de codare va dura 50 de ore non-stop, oferim posibilitatea celor înscrişi să rămână peste noapte, orele de somn vor fi limitate’, a spus Cristian Dascălu, miercuri, 2 noiembrie, într-o conferinţă de presă.

Între aplicaţiile care vor fi dezvoltate în cursul acestui maraton se numără una care permite emiterea unei facturi fiscale prin comandă vocală.

O altă competiţie din cadrul TechFest va fi Transilvania DemoDay, în cadrul căreia vor fi prezentate 20 de start-up-uri unor investitori, pentru a ajuta astfel industria să se dezvolte, iar tinerii creatori de aplicaţii să îşi poată întâlni eventualii parteneri de afaceri.

Festivalul mai include şi două conferinţe dedicate industriei IT — TechTalks şi CodeCamp Conference. Aceste evenimente prilejuiesc IT-iştilor care trăiesc în România întâlnirea cu invitaţi de la companii din străinătate, cum ar fi Google, LinkedIn, Springer Nature, VectorWatch, Microsoft, Amazon, dar şi de la firme româneşti din domeniu. TechFest se desfăşoară la Cluj-Napoca între 11 şi 20 noiembrie. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Cluj TechFest)