Ţeapa SUPERBINGO METROPOLIS a mai nenorocit un român. Povestea incredibilă a unui „câştigător” purtat prin tribunale

tepuit-superbingo-metropolis

– Un bărbat din Mediaş a cumpărat un carton la jocul SUPERBINGO METROPOLIS, carton cu care a câştigat un premiu de 2 milioane lei (20 miliarde lei vechi)

– Deoarece cartonul era puţin deteriorat, organizatorii jocului au găsit motiv să refuze plata premiului şi l-au târât pe câştigător prin tribunale

– După patru ani de la producerea evenimentului, câştigătorul a rămas şi cu sănătatea distrusă, şi plin de datorii din cauza numeroaselor procese în care a fost implicat

– Din păcate, chiar dacă în final va obţine câştig de cauză, sunt slabe şanse ca persoana respectivă să-şi primească banii, deoarece organizatorul primei ediţii a „Super Bingo Metropolis” este în insolvenţă

– Jocul continuă, o altă firmă având calitatea de organizator, dar în spatele acesteia se află aceiaşi ŢEPARI care au pus la punct şi prima ediţie.

 

– Fără alte comentarii, prezentăm integral scrisoarea trimisă redacţiei ANTITEPARI.ro de către românul care îşi blestemă ziua în care a cumpărat cartonul câştigător la SUPERBINGO METROPOLIS

«Ma numesc Chirila Cosmin, am 44 de ani, locuiesc in Medias, judetul Sibiu, lucrez ca electrician de intretinere la societatea Kromberg&Schubert Medias, sunt casatorit si am 2 copii din a doua casatorie, plus o fata din prima casatorie, si in cele ce urmeaza as vrea sa povestesc cate ceva din cosmarul pe care eu impreuna cu familia mea il traim de circa 4 ani, datorita celor de la SUPERBINGO METROPOLIS.

In data de 1 aprilie 2010, am luat cea mai mare pacaleala din viata mea, cumparand cateva cartoane de Superbingo, de la caravana Superbingo Metropolis care sosea in fiecare zi de joi, zi in care se organizeaza targul de vechituri din orasul nostru. Nu eram o persoana impatimita dupa asemenea jocuri sau jocuri de noroc (acum cu atat mai putin), desi mai cumparasem din cand in cand cate un bilet-doua. Asa am procedat si in ziua aceea, am cumparat cred vreo 3 cartoane, din care unul avea primele cifre 11 si 3, adica data mea de nastere: 11.03.

In data de 3 aprilie am plecat impreuna cu familia la tara, la socri, unde urma sa sarbatorim botezul nepotului nostru, ziua de nastere a cumnatei si bineinteles Pastele, urmand ca eu sa ma intorc acasa cu o zi sau doua mai repede decat restul familiei.

Va povestesc toate acestea pentru a va da seama despre urmarile acestor intamplari! Pe langa servici, mai lucram pe ici pe colo, pe la prieteni, cunoscuti, la instalatii electrice si sanitare, asa ca, sosind acasa, mi-am bagat salopetele murdare la INMUIAT, uitand ca biletele mele de bingo erau intr-unul din buzunarele acestora.

Cand a ajuns sotia acasa, vrand sa-mi puna la SPALAT salopetele, mi-a gasit biletele. Am vazut ca din ele mai erau doua care erau inca intregi, am dat cu degetele peste ele ca sa le sterg de apa si atunci s-a deteriorat putin scrisul meu. A doua zi dupa ce s-au uscat am rescris datele mele personale pe bilete si am spus ca le-oi duce eu la vreun agent stradal sa le bag in urna necastigatoarelor (mentionez ca nu am urmarit emisiunea TV din 4 aprilie 2010 si ca a fost prima editie a cartoanelor de bingo violete, ca al meu).

Intamplarea a facut sa ajung in alta localitate unde un vanzator ambulant de cartoane superbingo mi-a spus ca cele violet (cartoanele) nu mai sunt valabile nici la necastigatoare si de ce nu caut sa vad daca nu am castigat ceva!

Nu va spun cum am ramas a doua zi cand am cautat pe internet si am descoperit ca biletul meu, respectiv cartonul nr.713, seria 238, serie top 0005777, este castigatorul marelui premiu  SUPERBINGO, in valoare de 2.000.000 lei!!! Deci, repet CARTONUL, nu CHIRILA COSMIN este castigatorul!!!

Am anuntat biletul la nr. de telefon pus la dispozitie de cei de la „Superbingo Metropolis” (Phoenix Games Bistrita), povestindu-le in acelasi timp ce mi s-a intamplat cu el. Operatoarea telefonica mi-a confirmat castigul si mi-a spus ca nu este nicio problema cu biletul, atata timp cat datele de identificare ale cartonului, adica nr. carton, serie si serie top, sunt in regula si sa astept sa ma contacteze un reprezentant al firmei.

A doua zi, parca, m-a contactat dl Bradea Ioan, din partea celor de la „Phoenix Games”, care mi-a fixat o intalnire la Bucuresti, la Unirea Shoping Center, pentru predarea biletului si confirmarea premiului, in data de 3 mai 2010. La data fixata m-am prezentat la locatia stabilita, unde am stat aproape 2 ore pentru efectuarea procesului verbal de predare-primire.

In acelasi timp si prin acelasi proces verbal am fost instiintat ca se va proceda la expertizarea cartonului, conform regulamentului de joc, de catre cei de la Imprimeria Nationala, lucru cu care am fost de acord stiindu-ma curat.

A urmat o perioada de aproape 2 luni, in care tot sunam si intrebam ce se mai aude de premiul meu, intrebari la care primeam raspunsuri de genul: „nu stim nimic..”, „este la procuratura..”, „este la expertiza…”, „este la politie…”etc.

Aceste raspunsuri mi-au trezit suspiciuni si m-au facut sa apelez la un avocat (av. Murar Dorel, Baroul Bucuresti), dupa care au inceput sa apara primele raspunsuri „concrete”.

Primul raspuns primit din partea celor de la „Phoenix Games” m-a lovit direct in inima: biletul meu a fost declarat neautentic si mi s-a inaintat o plangere penala la Parchetul Bistrita-Nasaud (sediul central al „Phoenix Games”), raspuns dat sub o semnatura(?)!

Neintelegand ce se intampla , le-am solicitat celor de la Imprimeria Nationala niste explicatii despre expertiza lor.

Raspunsul a fost sec: daca vreau informatiile solicitate, n-am decat sa le cer celor de la bingo! Acest raspuns, impreuna cu o citatie de la politia din Bistrita, m-au trimis direct la un cabinet de cardiologie de la Policlinica Medias la un pas  de infarct. Diagnosticul a fost dureros: tahicardie sinusala si distonie neuro-vegetativa, cu tratament pe viata.

Imprimeria Naţională

La aproximativ o luna de zile am dat in judecata Imprimeria Nationala (dosar 42525/3/2010 Tribunalul Bucuresti) in temeiul Legii nr. 544/2001, privind comunicarea informatiilor de interes public. Am pierdut procesul de fond in 10.02.2011, iar recursul la Curtea de Apel Bucuresti l-am pierdut in data de 24.11.2011, adica dupa 1 an si ceva. In anul imediat urmator, mai exact in iunie 2012, am fost chemat in judecata la Judecatoria Medias, pentru a plati cheltuielile de judecata, adica onorariile avocatiale platite de cei de la Imprimerie, Casei de avocatura „Stoica&Asociatii”, casa de avocatura care la momentul procesului de la Bucuresti i-au reprezentat pe cei de la Imprimerie.

Suma de plata era colosala: 40.507,93 lei, la care se adaugau si cheltuielile de judecata din prezentul proces, adica se ajungea undeva la aproape 50.000,00 lei (dosar 2375/257/2012). La Medias li s-au acordat 23.140,15 lei, iar la recursul de la Tribunalul Sibiu din 19.09.2013 (!) suma a ramas aceeasi.

A urmat in data de 04.02.2014 o somatie de plata iar in 10.03.2014  instiintare de executare silita cu poprire pe salariu pentru suma de 26.091,52 lei !!!

Poliţia Bistriţa

Dupa cum am spus, am primit citatie de prezentare la Politia din Bistrita, Serviciul Investigatii Fraude, in septembrie 2010. De atunci am dat o gramada de declaratii si s-au facut nici eu nu mai stiu cate expertize. Cert este ca la prima expertiza, solicitata de politie, platita de mine si executata de Institul National De Expertize Criminalistice (Laboratorul Teritorial de Expertize Criminalistice Cluj ) au fost stabilite 3 obiective:
1) daca hartia cartonului meu este identica cu cea a celorlalte cartoane de bingo participante;
2) daca elementele de siguranta din cartonul meu sunt prezente si sunt aceleasi cu cele folosite in celelalte cartoane, si
3) daca cerneala folosita la tiparirea si imprimarea cartonului meu este identica cu cea folosita la celelalte cartoane participante.

Rezultatul expertizei a fost cat se poate de clar: hartia, elementele de siguranta si cerneala folosita sunt identice cu ale celorlalte cartoane participante la jocul „Super Bingo Metropolis”!

In momentul cand s-au stabilit obiectivele expertizei, noi nu stiam rezultatul emis de cei de la Imprimeria Nationala. Iata o parte din expertiza efectuata de Imprimerie: „In urma analizelor de laborator, efectuate asupra cartonului BINGO personalizat cu seria TOP 0005777 , CHA, carton nr.713, serie 238, in spectrul de lumina ultraviolet s-a constatat ca suportul tehnic NU prezinta elementele de securizare (fibre sintetice fluorescente in doua nuante, prezente in structura hartiei), motiv pentru care s-a utilizat termenul de NEAUTENTIC…”.

Pe baza concluziilor date de Imprimeria Nationala mi s-a deschis dosarul penal si sunt cercetat din septembrie 2010 si….. continua…! O alta expertiza, efectuata tot de Laboratorul Teritorial Cluj, dar de data aceasta grafoscopica, spune ca subscrisul (adica prima mea scriere pe carton) si seamana si difera, dar totusi nu este scrisul meu ! Ciudat, nu?!

Dosarul meu penal, din cate stiu a ajuns de vreo 2-3-4 ori pe masa procurorului, cu propunere de trimitere in judecata, si a fost trimis inapoi la politie pe motiv ca cercetarile au fost incomplete.

Phoenix Games – insolvenţă

In februarie 2012, la intrarea „Phoenix Games” in insolventa, o decizie ciudata si chiar suspect de repede admisa, mai ales ca nici macar in ziua de azi nu au fost, din cate stiu, publicate motivele, m-am inscris si eu la masa credala (dosar 812/112/2012, Tribunalul Bistrita).

Dar surpriza, dosarul meu a fost respins pentru exact  aceleasi motive pentru care mi s-a facut dosarul penal. Am facut contestatie si am cerut, conform legii, sa fiu inscris pe un tabel provizoriu al creditorilor, pana la finalizarea cercetarilor penale (dosar 812/112/2012/a10).

La dosarul de fond al contestatiei am depus si o copie a primei expertize realizate de I.N.E.C., expertiza care dupa Legea 208/2010 este clar JUDICIARA si care combatea expertiza EXTRAJUDICIARA a celor de la Imprimeria Nationala depusa de administratorul judiciar care se ocupa de PHOENIX GAMES, dar judecatorul cauzei a luat in considerare concluziile celei de a doua expertize, adica cea grafoscopica, exact invers decat in cazul D-nei Gliga Maria in dosarul 812/112/2012/a9, in acelasi timp considerand prima mea expertiza ca fiind EXTRAJUDICIARA.

Dar haideti sa vedem ce spune „Legea 208/2010 pentru modificarea si completarea OG 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara” la „Art.2 – Expertiza tehnica efectuata din dispozitia organelor de urmarire penala, a instantelor judecatoresti sau a altor organe cu atributii jurisdictionale, de catre expertul sau specialistul numit de acestea, in vederea lamuririi unor fapte sau imprejurari ale cauzei, constituie EXPERTIZA TEHNICA JUDICIARA„.
Da, asta spune legea, d-le judecator!

In momentul de fata astept comunicarea sentintei de respingere SI a contestatiei, pentru a putea inainta recurs la Curtea de Apel Cluj. Multa lume imi spune ca n-am sa castig niciodata, desi cazul meu este perfect asemanator cu cel al D-nei Gliga Maria, din cauza valorii premiului.

La D-na Gliga nu scria nicaieri ca a castigat persoana Gliga Maria, ci cartonul extras la SUPERLINIE METROPOLIS, la mine nu scrie nicaieri ca a castigat persoana Chirila Cosmin, ci cartonul extras la SUPERBINGO METROPOLIS (anexa 6 si anexa 7).

Cam asta este povestea norocului meu, cam asta este o parte din dreptatea si justitia din Romania. In toata aceasta tarasenie eu am „castigat” o boala pe viata, popriri pe salariu si o groaza de datorii. Nu mai pun la socoteala nervii (am trecut si pe la psiholog), rusinea si neincrederea oamenilor si cunoscutilor. Am pierdut respectul de sine in primul rand, demnitatea de om si respectul multor oameni care ma considera un mincinos si un infractor periculos chiar.

E clar ca nu mai sunt acelasi om de acum 4 ani si sunt convins ca nu voi mai fi niciodata persoana care am fost. Am trecut prin prea multe porcarii intr-un timp destul de scurt si nu stiu cat am sa mai rezist. Singurul lucru care mi-l mai doresc este sa se termine odata, sa vand tot ce am, sa-mi platesc toate datoriile si sa-mi iau familia sa plecam din tara asta».

Citiţi şi:

„Super Bingo Metropolis” a încercat din răsputeri să ţepuiască un câştigător

Ţeapa „Super Bingo Metropolis” reloaded!

(Text si foto: antitepari.ro)