Tarom a inaugurat cursa Iaşi – Madrid

Tarom-02

Prima cursă Iaşi – Madrid operată de Tarom de pe Aeroportul Internaţional Iaşi a fost inaugurată sâmbătă seara, 25 iunie.

Aceasta este a opta destinaţie externă operată de transportatorul aerian de pe Aeroportul Iaşi.

Un număr de 99 de persoane s-au îmbarcat de la Iaşi, la ora 19,50, şi vor ajunge la Madrid la ora 23,05.

O altă cursă va pleca de la Madrid la ora 00,10 şi va ajunge la ora 5,10.

Cursa va circula în fiecare sâmbătă şi miercuri.

„Aeroportul Iaşi este foarte important pentru noi. 10% din traficul total al pasagerilor Tarom provine de la Iaşi. Avem 30 de frecvenţe săptămânale de curse interne, 19 frecvenţe externe şi opt destinaţii externe. În planul nostru pe termen scurt şi mediu analizăm şi alte oportunităţi. E o zonă cu potenţial ridicat. Vrem să venim cu noi propuneri de rute. Analizăm posibilitatea deschiderii a noi rute care să asigure conexiuni spre zone cât mai îndepărtate”, a declarat Costin Ciotec, directorul comercial al Tarom.

Pentru Aeroportul Iaşi aceasta este a 16 destinaţie externă şi cea de a doua spre Spania. Până acum, de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, un alt operator aerian, Blue Air, oferă două curse săptămânale spre Barcelona.

„Pentru noi este o mare bucurie pentru că noua destinaţie spre Madrid răspunde unor cerinţe istorice ale celor care îşi doresc să călătorească. Madrid este un centru universitar, un centru turistic, unde anual vin peste 30 milioane de turişti. Pentru noi reprezintă o reîntregire, pentru că foarte mulţi concetăţeni muncesc acum în Spania şi pentru ei este o posibilitate facilă de a călători”, a declarat Marius Bodea, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Tarom)