Târgul de cămile de la Pushkar

pushkar_targ-camile

Târgul de cămile de la Pushkar, India se desfăşoară în perioada 8-14 noiembrie 2016 şi atrage peste 300.000 de vizitatori din întreaga lume.

Peste 50.000 de cămile sunt aduse din toate colţurile ţării pentru a fi vândute. Alături de cămile, în cadrul târgului sunt vândute şi vite, cai, capre şi oi, dar şi nenumărate feluri de bijuterii, stofe şi îmbrăcăminte, alimente, mirodenii şi obiecte de uz casnic, www.fest300.com.

În cadrul manifestării desfăşurate anual sunt organizate şi o serie de curse şi întreceri între cămile, atracţia principală fiind un concurs de frumuseţe.

Pentru concurs, stăpânii le spală, le periază şi le pun chiar bijuterii iar animalele sunt plimbate în faţa vizitatorilor bucurându-se de o admiraţie specială.

Seara, muzica şi dansul pun stăpânire până târziu în noapte. În ultimii ani, evenimentul a devenit şi o importantă atracţie turistică. Pitorescul lac Pushkar se întinde într-o vale, la doar 11 kilometri nord de oraşul Ajmer. (Text: Agerpres, Foto: fest300.com, Video: youtube.com)