Târg de Florii şi expoziţii la Muzeul Ţăranului Român

Targ-de-Florii-MNTR

Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi alte obiecte frumos meşteşugite vor putea fi tocmite şi târguite începând de vineri, 3 aprilie, şi până duminică, 5 aprilie, la Târgul de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

Pe lângă numeroasele lucruri meşteşugite cu sârg şi încărcate cu semne şi înţelesuri, pe care le veţi putea neguţători, veţi avea prilejul să-i întâlniţi şi să staţi la taifas cu cei care le-au făurit: olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar şi încondeietoare, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, din toate zonele ţării. Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat şi alte obiecte frumoase vor putea fi tocmite şi târguite la Muzeul de la Şosea”, informează MNŢR într-un comunicat.

De asemenea, vizitatorii vor putea achiziţiona cozonaci, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, kurtos kalacs, mere din Maramureş, halviţă, miere de albine şi lăptişor de matcă, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă de Bihor şi dulceaţă, potrivit comunicatului de presă. Accesul în Târgul de Florii de la MNŢR se va putea face contra cost, preţul biletelor fiind de 4 lei, 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Pe 2 aprilie, de la ora 13,00, la Clubul Ţăranului va avea loc lansarea albumului „Studii de artă veche românească”. De asemenea, până pe 19 aprilie, la Sala Irina Nicolau a MNŢR, este prezentată expoziţia „Virtuţile – desen şi obiect” a artistului Ovidiu Simionescu, în cadrul seriei Portret/Atelier.

Totodată, până pe 12 aprilie, la Sala Foaier, rămâne deschisă expoziţia „Moştenirea”, care se prezintă sub forma unei case vechi stilizate, o construcţie de lemn în care sunt încastrate elemente de arhitectură deosebite, vechi de aproximativ 150 de ani, cu ferestre şi uşi ale căror geamuri sunt pictate de pictorul iconar Raluca Jurcovan cu icoane ţărăneşti pe sticlă. (Text: Agerpres, Foto:  facebook.com/MuzeulTaranului)