Taiwanul pregăteşte pentru turişti un parc erotic

parc-erotic

Taiwanul figurează constant printre destinaţiile de călătorie de top din lume. Lăudat pentru peisajele sale uluitoare, patrimoniul cultural şi gastronomic şi o bogată diversitate, această insulă de 36.000 de kilometri pătraţi şi 24 de milioane de locuitori reprezintă o bună alternativă la alte destinaţii din Asia de sud-est şi se numără între primele cinci recomandări turistice ale portalului britanic de turism Skyscanner pentru anul 2015, conform site-ului taiwantoday.tw.

Printre atracţiile ce nu ar trebui ratate în Taiwan, cuprinse într-o selecţie a ziarului francez Le Figaro, se numără capitala Taipei, metropolă cu şase milioane de locuitori, dominată de turnul Taipei 101, cu o înălţime de peste 500 de metri, sau templul din Longsham, ansamblu religios construit în 1738, în permanenţă foarte frecventat de credincioşi, considerat o minune a Taiwanului, la fel ca defileul Taroko, mărginit de faleze din marmură.

Ar trebui, de asemenea, văzuţi Munţii de Jad, adevărată coloană vertebrală a Taiwanului, ce se întind pe 270 de kilometri, cu peste 200 de vârfuri ce depăşesc 3.000 de metri. Cel mai înalt este Yushan care atinge 3.952 de metri. Un loc deosebit este şi parcul natural Yehliu, cu rocile sale în formă de coral sculptate de natură în forme stranii: ciuperci, feţe de oameni sau siluete de animale.

Cu şase parcuri naţionale, provincia insulară a Chinei afişează determinarea de a proteja natura, fiind habitatul a peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele foarte rare.

Taiwanul este un gardian al culturii chineze, dovadă satele sale, precum Jiufen sau Pingxi, exemplificate de Le Figaro ca păstrătoare ale tradiţiilor, dar în acelaşi timp tinde să afişeze şi un stil de viaţă modern. Ultima noutate din acest registru este proiectul de amenajare a unui parc cu tematică sexuală, pe coasta sudică, sub numele de „Bulevardul romantic”.

Aici vor fi prezentate diferite structuri şi spaţii pe tema dragostei, inclusiv o biserică din sticlă, arcuri în formă de inimă şi sculpturi erotice reprezentând oameni sau animale în diferite poziţii sexuale, după cum relatează The Telegraph.

Parcul de 10.000 de metri pătraţi va fi realizat după modelul Loveland Park din insula sud-coreeană Jeju, un loc unde se întâlnesc arta şi erotismul, unde vizitatorii pot aprecia frumuseţea naturală a sexualităţii şi unde imaginaţia îşi poate da frâu liber. Parcul din Coreea de Sud are 140 de sculpturi, inclusiv figuri de femei goale în ipostaze erotice, lângă care vizitatorii adoră să facă fotografii haioase.

hello-kitty-parcParcul Hello Kitty

Deşi se află încă în faza de proiect, „Bulevardul romantic” are deja o zonă pitorească amenajată pentru portrete de nuntă. Oficialii speră, de asemenea, să deschidă un hotel vis-a-vis de parc pentru cei care ar dori să „treacă de la sentimente la fapte”, a declarat Shih Chao-hui, director adjunct al Oficiului naţional pentru zone pitoreşti care promovează turismul pe coasta sud-estică a Taiwanului.

„Vrem ca oamenii să se îndrăgostească de Taiwan şi în timp ce se află în Taiwan. Sperăm să atragem turişti aflaţi în toate etapele iubirii. Aşa că avem de gând să avem chiar şi un «paradis pierdut» pentru cei care sunt cu inima zdrobită”, a adăugat oficialul.

Ştirile despre parcul tematic propus au fost întâmpinate cu un interes amestecat, unii comentatori pe site-ul biroului de turism local privindu-l ca un obiectiv „de vârf şi inovator”, în timp ce alţii, inclusiv propriul birou de turism al guvernului central, se tem că parcul ar putea da o impresie greşită despre ţară vizitatorilor străini.

ShijingshanParcul de distracţii Shijingshan

Biroul nu a exclus, însă, în totalitate ideea de a construi un parc tematic erotic şi a cerut oficiului regional să-i furnizeze mai multe detalii despre planurile propuse. „Taiwanul este un loc romantic şi suntem mereu în căutarea unor modalităţi creative de a-l promova”, a declarat Chi Yi-lin, purtător de cuvânt al biroului central de turism.

Dl Shih consideră că noul parc va ajuta la impulsionarea turismului şi va genera interes pentru zonă, susţinând că a primit deja mai multe întrebări pe e-mail cu privire la data de deschidere. „Noi facem afaceri în turism, nu în educaţie sau religie, aşa că întrebarea ar trebui să fie dacă parcul va genera oportunităţi de afaceri şi noi credem că răspunsul este da”, a spus el.

În China există deja mai multe parcuri tematice neobişnuite. Parcul de distracţii Hello Kitty este primul din afara Japoniei, deschis pentru turişti în luna ianuarie acest an, în provincia Zhejang (estul Chinei). Construcţia parcului a costat 325 milioane de dolari şi este primul parc de distracţii pe scară largă din China.

Regatul oamenilor mici – situat în apropiere de Kunming, capitala provinciei Yunnan, parcul, destul de controversat, impune tuturor angajaţilor să fie mai scunzi de 1,30 metri, fiind criticat pentru că tratează nanismul ca pe o stare care provoacă umor. Personalul cântă şi dansează pentru vizitatori, interpretând roluri din basme sau balet.

Eternity Passage

Parcul de distracţii Shijingshan – a fost subiect de presă în 2007 pentru că a utilizat fără autorizaţie personaje de desene animate japoneze şi americane. Aici se află un castel care are asemănări stranii cu cele ale mărcii Disney şi o clădire care arată ca Spaceship Earth (Nava spaţială Pământ) din parcul tematic Epcot din Florida. Sloganul său chiar aşa se traduce: „Disney este prea departe, vă rugăm să veniţi la Shijingshan”.

Parc cu jocuri care simulează moartea – de exemplu, jocul „The Samadhi – 4D Experience of Death” foloseşte efecte speciale pentru a-i face pe jucători să aibă senzaţia morţii. Însă provocarea constă în a evita „moartea”. Jucătorii învinşi sunt „incineraţi” cu ajutorul unei benzi rulante care foloseşte aer fierbinte şi proiecţii de lumină pentru a simula o „experienţă autentică a arderii”.

Eternity Passage – primul parc de distracţii hi-tech din China, ce urmează să fie deschis în vara acestui an la Beijing, va avea 15 zone, de jocuri şi interactive, cu design şi teme diferite, care prezintă cultura, istoria şi patrimoniul din trecutul, prezentul şi viitorul ţării. Situat la circa 35 de km de centrul oraşului, parcul de 76.000 de metri pătraţi va face parte din complexul Beijing Outlets World, care include un mall, o staţiune şi un centru de conferinţe.

Shanghai Disneyland Park – urmează să fie finalizat anul viitor, fiind primul Disneyland din China, în afară de regiunea autonomă specială Hong Kong. Parcul, a cărui construcţie a început în 2011, va avea atât un castel Disney, care va fi cel mai mare şi mai înalt dintre cele existente în alte parcuri ale celebrei companii, cât şi elemente din cultura chineză, precum ‘Grădina celor 12 prieteni’, animalele zodiacului chinezesc. Va fi, de asemenea, reprezentată tema piraţilor şi va exista şi un lac artificial.(Text: Agerpres, Foto: thatslikewhoa.com,inquisitr.com, telegraph.co.uk,en.wikipedia.org, omicrono.com)